Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Absolvenţii de gimnaziu şi-au luat rămas bun de la profesori


Absolvenții claselor a VIII-a, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu,     și-au luat rămas bun de la profesori în cadrul „Sărbătorii sfârșitului de promoție”, manifestare găzduită de Casa de Cultură.
La intrarea în sală, gimnaziștii și-au întâmpinat dascălii sub o boltă de flori, în acordurile imnului „Gaudeamus Igitur”. În deschiderea festivității, directorul adjunct, Luminița Iliescu, a declarat că „sărbătoarea sfârșitului de promoție este un moment cu o încărcătură emoțională și afectivă deosebită, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”. Aceasta a evocat cele mai frumoase momente pe care profesorii le-au petrecut alături de elevii care părăsesc gimnaziul „pentru a păși spre magistrala viitorului”. „Acesta este un nou început, în care toți sunteți egali. Străbaterea magistralei vieții înseamnă alte eforturi, alte idealuri împlinite, alte bucurii. Dacă dorința vi se va împlini, pentru voi, pentru societate, pentru familie, medici sau profesori, ingineri sau aviatori, economist, bun meseriaș sau șofer, aceste ocupații au, deopotrivă, aceeași semnificație: împlinirea, bucuria de a te afla la locul potrivit înclinațiilor și năzuințelor tale, la locul de unde poți dărui munca și o parte din suflet spre binele tău, al familiei, al oamenilor în mijlocul cărora trăim”, a mai spus Luminița Iliescu.
Directorul Valeriu Bandrabur-Jalbă a ținut să le amintească absolvenților că porțile liceului le sunt deschise și în următorii patru ani. „Puteți fi, în continuare, elevi eminenți, în cadrul Liceului Tehnologic «Al. I. Cuza» și să vă pregătiți pentru o meserie nobilă, aceea de tehnician în turism”, a precizat acesta.
Ulterior, reprezentanții celor trei clase a VIII-a, le-au mulțumit atât diriginților Mihaela Milea, Mirela Georgescu și Elena Murgoci, cât și celorlalți profesori pentru că, timp de patru ani, le-au împărtășit din cunoștințele și experiența lor, mo-delându-le cu răbdare caracterul.
În finalul cursului festiv, diriginții i-au premiat pe absolvenții cu cele mai bune rezultate la învățătură. Åžef de promoție a fost declarat elevul clasei a VIII-a C, Andrei Belibou,  singurul care a absolvit gimnaziul cu notă maximă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?