Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Ploile au distrus drumuri şi podeţe


Zeci de kilometri de drumuri naționale, drumuri județene dar și poduri din mai multe localități vrâncene au fost afectate de precipitațiile abundente de la sfârșitul săptămânii trecute. Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au discutat, ieri, notele de constatare încheiate de comisiile mixte de identificare și inventariere a pagubelor și vor solicita primarilor prezentarea devizelor estimative pentru realizarea unui proiect de Hotărâre de Guvern.
„În localitatea Dumitrești a fost afectat drumul județean DJ 204 la  intersecția cu DN2N- Blidari-Poienița -Lăstuni- Tinoasa, pe o porțiune de 14 kilometri, în localitatea Jitia pe DN2N, la km 46+900 s-a reactivat alunecarea de teren ce a generat fracturarea sistemului rutier pe o lungime de circa 100 ml, în aceste condiții circulația desfășurându-se pe un singur sens. În localitatea Gura Caliței au fost distruse de ape două poduri în punctele Groapa Tufei, respectiv Groapa Catrinei, accesul în momentul de față, făcându-se pe punte pietonală din lemn. Pe raza aceleiași localități a fost afectat un alt pod în punctul Plopu, accesul asigurându-se doar pentru autoturismele mici. De asemenea ploile torențiale au afectat și platforma drumului județean 204P Gura Caliței- Lacu Baban- Dealu Lung”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.
Potrivit notelor de constatare, au mai fost afectate două drumuri comunale în localitatea Poiana Cristei, două poduri în comuna Cîrligele, un drum comunal și unul județean în localitatea Cîmpineanca. De asemenea, a fost afectat drumul comunal spre Tabăra din comuna Cotești dar și podul spre stațiunea Soveja, pe drumul național 2L, în satul Dragosloveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?