Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Concurs pe stadionul din Câmpineanca


Pe stadionul din Câmpineanca s-a desfășurat, ieri,  faza județeană a concursului „Prietenii pompierilor”. Competiția a fost organizată de Inspectoratul Åžcolar Județean în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La concurs au participat șapte echipaje, fiecare fiind format din 10 elevi. Åžase echipaje au fost formate din băieți și unul din fete. Vârsta minimă pentru participare a fost de 10 ani și maximă de 15 ani, împliniți în anul calendaristic desfășurării concursului. Participanții au susținut două tipuri de probe, atât teoretice cât și practice. Proba teoretică a constat într-un chestionar tip grilă cu 10 întrebări.
De asemenea, concurenții au fost punctați în urma probelor practice: pista de îndemânare peste obstacole dar și proba sportivă-ștafetă de 400 metri cu obstacole.
Pe locul I la fete s-a clasat echipa de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani, iar la băieți, pe locul I s-a clasat echipa de la SAM „Alexandru Vlahuță” Gugești, locul II SAM Vulturu, iar pe locul III  s-a clasat Åžcoala cu clasele I-VIII Câmpineanca. „Concursul a fost organizat în scopul dezvoltării capacităților de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate de incendii pentru viață și mediu. Totodată s-a dorit și promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, formarea și dezvoltarea în rândul elevilor a unor trăsături moralvolitive, cum sunt inițiativa, spiritul de echipă, curajul, corectitudinea și disciplina dar și pentru atragerea unui număr sporit de elevi la desfășurarea activității cercurilor de elevi Prietenii Pompierilor”, a precizat sergent major George Dumitrache, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?