Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Săpunaru, singurul candidat la preşedinţia PNL Vrancea


Deputatul Nini Săpunaru este singurul liberal care și-a anunțat candidatura pentru alegerile din cadrul organizației județene care vor avea loc săptămâna viitoare, la Focșani. La alegeri a fost invitat și președintele PNL, Crin Antonescu. Cel mai important susținător al liberalului este președintele PNL, Crin Antonescu. Prezent la conferința organizației municipale Focșani din luna martie, liberalul și-a exprimat susținerea pentru deputatul liberal în cursa pentru șefia organizației județene. „Îl susțin pe Nini Săpunaru pentru conducerea organizației. Împreună cu el am trecut prin multe «războaie». Åžtiu că a avut o viață grea, dar a avut rezultate bune”, a susținut Crin Antonescu.
Unul dintre posibilii contracandidați ai lui Săpunaru pentru funcția de președinte al organizației județene este fostul prefect Dragoș Mircea. Acesta a obținut suspendarea, pentru două luni, din funcția de inspector guvernamental și așteaptă acum aprobarea președintelui PNL, Crin Antonescu, pentru a putea candida la funcția de președinte. Dragoș Mircea a pierdut toate drepturile în partid atunci când a ales cariera de înalt funcționar public și, acum, nu are vechimea prevăzută de statut pentru a putea candida la o funcție de conducere. Suspendarea din funcția de inspector guvernamental pentru următoarele două luni a fost aprobată de către președintele PDL, Emil Boc, ceea ce ridică semne de întrebare privind implicarea partidului stat în alegerile de la liberali și ruperea PNL Vrancea. Este greu de crezut că PDL lasă un funcționar public să candideze la o funcție politică fără să existe și un motiv ascuns.
De altfel, numele lui Dragoș Mircea a mai apărut și în timpul negocierilor dintre PNL și PDL. Surse din PNL au arătat că pedeliștii erau dispuși să ofere o funcție de subprefect liberalilor, singura condiție fiind ca în acest post să fie numit doar Dragoș Mircea. Toate încercările libe-ralilor de a propune o altă persoană s-au lovit de refuzul pedeliștilor. Se pare că aceștia ar fi stabilit și atribuțiile lui Dragoș Mircea, care trebuia să se „ocupe” de problemele legate de fond funciar din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?