Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Miting pentru susţinerea călugărului Macarie


Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a revenit asupra hotărârii de a nu schimba destinația lăcașului de cult de la Poiana Mărului, din mănăstire de călugări în schit de maici. Prin această decizie testamentul celui mai important om al bisericii care a trăit vreodată în părțile Vrancei, Cuviosul Vasile de la Poiana Mărului, nu este respectat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.
Locuitorii din zonele limitrofe au aflat de intenția Arhiepiscopiei și sunt dispuși să apere atât mă-năstirea, cât și pe starețul Macarie Beșliu, rugându-se la cuviosul Vasile cel Mare. Credincioșii din județele Buzău și Vrancea împreună cu primarii din Jitia, Chiojdeni, Nereju, Dumitrești, Reghiu și Andreiașu vor să organizeze un miting de proporții în fața Arhiepiscopiei de la Buzău. Ei nu vor ca testamentul lăsat de Vasile cel Mare să se îndeplinească. Astfel, testamentul se încheie cu un blestem năpraznic care ar trebui să le dea de gândit celor de la Episcopia Buzăului și Vrancei: „Dar dacă va îndrăzni cineva a strica după moartea mea această legătură și așezământ al smereniei mele, sau va îndrăzni să facă tulburări și sminteli, unul ca acesta să fie anatema, și partea lui, și locul lui să-i fie în tartar împreună cu Iuda vânzătorul”.
Mănăstirea Poiana Mărului este considerată „Al doilea Athos” al românilor, fiind un lăcaș sfânt cu o spiritualitate puternică, iar starețul Macarie Beșliu, al doilea ctitor al mănăstirii, este un simbol al cre-dinței. Bătrân, cu barba ninsă, cu glasul blând, părintele Macarie îi binecuvântează pe toți credincioșii care vin la mănăstire. Pentru el, cel mai important lucru este faptul că fiecare om pleacă din mănăstire cu sufletul schimbat și cu nădejde.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?