Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Brigitte Bardot le scrie din nou autorităţilor române în problema câinilor vagabonzi


Fostul sex-simbol al anilor 60, actrița franceză Brigitte Bardot, a scris din nou autorităților române cu privire la situația zecilor de mii de câini vagabonzi amenințați cu eutanasierea și le-a îndemnat să evite ‘ceea ce este mai rău’. ‘România nu va putea evolua dacă va continua să ia decizii crude față de ființe sensibile, așa cum sunt ele definite de legea europeană, și care se află de altfel sub protecția acesteia’, menționează Brigitte Bardot într-o scrisoare deschisă adresată tuturor membrilor Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic a Camerei Deputaților a României.
Textul scrisorii a fost postat marți și pe site-ul Fundației sale, care poartă numele fostei actrițe. ‘Animalele vagaboande neglijate și amenințate pe străzi oglindesc angoasa unei țări care nu reușește să abordeze viitorul pe baza principiilor de responsabilitate benevolă’, mai scrie Bardot.
Ea ‘imploră’ membrii comisiei să dejoace ‘capcanele iluzorii ale soluțiilor drastice și expeditive’ și să includă în proiectul de lege colaborarea fructuoasă a autorităților cu asociațiile locale de protecție a animalelor, ‘așa cum se întâmplă în majoritatea țărilor Uniunii Europene’. Bardot cere autorităților române să colaboreze cu numeroasele asociații locale și internaționale de protecție a animalelor în vederea unei gestionări etice a populației de câini comunitari, dintre care mulți ‘au avut deja o soartă înfiorătoare și crudă’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?