Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Poştaşii resping programul guvernului pedelist


Sindicaliștii Poștași din județ resping programul de austeritate anunțat de guvernanți prin care pensionarii, șomerii, salariații bugetari trebuie să suporte responsabilitatea depășirii crizei și incompetenței. Sindicatul Liber Poșta din Vrancea consideră că măsurile de austeritate trebuie suportate echitabil de întreaga societate și nu doar de categoriile defavorizate deja. Poștașii oferă și câteva soluții care ar fi trebuit adoptate de guvernanți pentru a depăși criza.
„Se puteau impune  măsuri care să vizeze reducerea evaziunii fiscale prin înăsprirea pedepselor și întărirea controlului, reforma Inspecției Muncii, reducerea jafului făcut la buget prin achiziții publice nejustificate (sume colosale de bani ce se topesc pe servicii și produse inutile), reducerea pensiilor și salariilor ce depășesc limita decenței, introducerea impozitării progresive și aplicarea de taxe și impozite direct proporționale cu veniturile, aplicarea unui tratament fiscal unitar și impozitarea substitutelor de contracte individuale de muncă mai puțin fiscalizate în prezent, stoparea jafului din sistemul de sănătate, depolitizarea instituțiilor publice locale și centrale precum și a tuturor agenților economici cu capital majoritar de stat, etc.”, se arată într-un protest semnat de președintele Sindicatului Liber Poșta Vrancea, Gigi Mihalache.
Poștașii sunt cu atât mai nemulțumiți cu cât guvernanții vor să introducă Compania Națională Poșta Română în aceeași categorie cu salariații bugetari. Decizia este cu atât mai aberantă cu cât Curtea Constituțională a declarat neconstituționale actele emise de Guvern prin care Poșta era trecută pe lista serviciilor publice deconcentrate.
„Compania Națională Poșta Română este în plin proces de restructurare, iar noi, partenerii sociali, suntem singurii care ne-am asumat această restructurare prin acordul dat Administrației C.N.P.R. pentru reducerea fondului de salarii prin aplicarea strategiei de restructurare aprobată de guvernul României și nepunerea în aplicare a unei majorări salariale, ultima fiind în 2008 și nu destul de semnificativă. C.N.P.R. este o Companie Națională care se autofinanțează, statul român nu se implică cu nimic financiar / subvențional în susținerea companiei, ba dimpotrivă. Statul Român a încasat sume importante din impozite / taxe și profitul C.N.P.R.”, precizează sindicaliștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?