Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Bani pentru vindecarea unei inimioare bolnave


Åžtefan Cazacu, de numai doi anișori, din Odobești, are nevoie de o operație pe cord în Italia, care costă 15 mii de euro. Părinții Nicoleta și Petrică sunt plini de datorii dar încearcă să își ajute puiul. Contul deschis la Banca Transilvania, în care oricine dorește să ajute acest băiețel o poate face donând orice sumă de bani este RO 67BTRL04001201u78476xx

De multe ori ne dorim mai degrabă să suferim noi decât persoanele dragi nouă fie că este vorba de părinți, soți, frați sau oricine altcineva care ne este apropiat. Acest sentiment este cu atât mai mare când cel aflat în suferință este copilul căruia i-ai dat viață. Nu cred să existe dramă mai mare decât imposibi-litatea unei mame de a-și ajuta copilul, obligată, din lipsa banilor, să îl privească doar cum se chinuie. Dacă s-ar putea cumva, printr-o minune, în mod sigur mamele ar lua asupra lor durerea micuților. Lacrimile ar fi transformate în zâmbete iar plânsetele în râsete. Nicoleta Cazacu din Odobești, cartierul Unirea, ar face acest lucru pentru puiul ei, Åžtefan, în vârstă de un an și șapte luni, fără să stea pe gânduri. Deși are o vârstă atât de fragedă, bolile și-au făcut cuib în copilaș ca-n corpul unui bătrân. Problemele cu inima, tensiunea arterială și retardul neuromotor îi fac viața lui Åžtefan un chin în timp ce Nicoleta împreună cu soțul ei, Petrică, asistă neputincioși la calvarul pe care îl suportă micuțul. La vârsta pe care o are nu poate vorbi, nu poate merge, nu poate nici măcar să stea pe scaun asta după ce la doar patru săptămâni a fost operat pe cord. Acum poartă proteze la picioare și un corset pentru a putea ține spatele drept și periodic, părinții îl duc la recuperări, investigații și operații în mai multe județe din țară. Până acum, soții Cazacu l-au dus pe Åžtefan la Târgu Mureș unde a și fost operat, la Timișoara pentru investigații și la București pentru recuperări. Pe 21 mai trebuie să ajungă iar la Târgu Mureș și se gândesc cu groază că nu prea au cu ce să mai ajungă acolo. Åži-au ipotecat casa și și-au cumpărat altă mașină pentru că cea veche îi lăsa în drum în cele mai nepotrivite momente. Acum toate veniturile le dau la bănci și pentru Åžtefan dar se simt la capătul puterilor. Au datorii foarte multe cu toate că au fost ajutați de prieteni, familie, colegi de muncă… Încearcă, pe cât posibil, să iasă la liman, singura lor dorință fiind aceea să-l vadă pe Åžtefan sănătos.

Fiecare zi care trece poate fi fatală

„Suntem plini de datorii pentru că ne-am ipotecat casa, plătim la bancă în fiecare lună. Am mers cu băiatul nostru de atâtea ori prin țară, am dormit zile întregi în mașină pentru că nu ne permiteam să stăm la vreun hotel”, ne-a spus Petrică, tatăl lui Åžtefan. Deși are aproape doi ani, Åžtefan se comportă ca un bebeluș de trei luni, spun părinții lui. „Chiar așa bolnav cum este conștientizează ce se întâmplă. Ar vrea și el să meargă pe picioarele sale, să alerge, să nu mai stea în pat toată ziua. Corsetul pe care îl poartă îi este necesar dar totodată și incomod. Este dintr-un plastic tare, transpiră și i-l mai dăm jos din când în când dar trebuie să îl poarte. Mi se rupe inima când îl văd cum se chinuie iar noi cu toată străduința noastră nu îl putem ajuta”, ne-a spus Nicoleta Cazacu. Bolile care îl macină din interior îi provoacă copilului și stări de agitație pe care părinții încearcă să i le aline. Mama sa stă în permanență cu el dar știe că nu doar de atenția sa are nevoie ci de o ope-rație care să îl facă sănătos. „Noi îl ducem și la Târgu Mureș și unde ni se mai zice dar adevărata șansă pentru copilul nostru ar fi o operație la o cli-nică din Italia. Nu e vorba că noi nu am avea medici competenți, nu avem aparatură și aici în țară ar trebui să îl operăm periodic. Nu vrem ca puiul nostru să fie «desfăcut» periodic. Acea operație în Italia costă între 12 și 15 mii de euro iar noi abia ne mai descurcăm cu datoriile și cu cheltuielile curente”, ne-a declarat Nicoleta Cazacu. Părinții sunt disperați și spun că nu vroiau să ajungă să ceară ajutorul vrâncenilor dar fiecare zi care trece poate fi fatală pentru copilul lor. Dacă vă stă în putință să donați fie și câțiva lei o puteți face prin intermediul contului bancar deschis la Banca Transilvania RO 67BTRL04001201u78476xx. De asemenea, dacă puteți ajuta această familie să fie din nou fericită și vreți să luați contact direct cu ea puteți suna la numărul de telefon 0721/874781.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?