Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Punctaj maxim la auditul social extern pentru „Tricotton Junior“


Societatea „Tricotton Junior” din Panciu a fost declarată una dintre cele mai moderne unități de profil din județ și din țară în urma unui audit social extern, efectuat la cererea partenerului de afaceri. În urma controlului specific, realizat de o firmă specializată din București, societatea a primit punctajul maxim. Acesta confirmă performanța obținută de „Tricotton Junior” care, anul trecut, s-a clasat pe primul loc în Top Afaceri România, în domeniul rezervat fabricării articolelor de îmbrăcăminte. Unitatea are un colectiv de 200 de salariați și produce articole de vestimentație atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă.
„A fost un audit social care s-a efectuat la nivelul unui număr de 100 de societăți similare. Este o procedură care, de re-gulă, se efectuează o dată sau de două ori pe an. De obicei, ea trebuie să parcurgă mai multe etape, dar «Tricotton Junior» a primit aprecieri la superlativ din prima etapă, lucru care se întâmplă foarte rar”, ne-a declarat administratorul societății, inginera Maria Mustață.
Aceasta a precizat că auditul a urmărit mai multe aspecte, de la cele privind condițiile de muncă și salarizare, până la respectarea siguranței muncii și gestionarea situațiilor de urgență pentru colectivul alcătuit din cele 200 de angajate. „Cu acest prilej, reprezentanții partenerului nostru de afaceri extern au putut observa condițiile de lucru care corespund standardelor actuale, sala de mese, cea de relaxare, dar și cabinetul medical de care beneficiază, la orice oră, salariatele noastre”, a mai spus inginera Maria Mustață.
Administratorul de la „Tricotton Junior” a adăugat că procedura de audit a inclus și intervievarea individuală a 30 de salariate, selectate aleatoriu, cu privire la relația existentă între personalul angajat și conducerea societății. „A fost o surpriză plăcută să aflu de la specialiștii în audit că salariatele nu numai că au vorbit foarte frumos despre noi, ci au mai declarat că, pentru ele, «Tricotton Junior» este o a doua casă și sunt mulțumite de condițiile în care muncesc. Acest lucru nu numai că ne stimulează, ci ajută foarte mult și partenerul nostru de afaceri, deținătorul unui important lanț de magazine din Anglia, să-și formeze o părere favorabilă despre noi, ca societate”, a explicat Elena Stoica, managerul societății „Tricotton Junior”.

Pachet medical gratuit pentru salariați

Controlul de audit social extern a evidențiat că femeilor care își desfășoară activitatea la „Trico-tton Junior” li s-a pus la dispoziție un pachet medical gratuit, în baza unui contract încheiat de firmă cu un cunoscut laborator de analize medicale din județ. Astfel, pe lângă efectuarea unor investigații specifice, fiecare salariată bene-ficiază și de câte un test pentru depistarea osteoporozei, precum și a cancerului de col uterin. „Așa am înțeles noi că trebuie să se concretizeze grija pentru sănătatea angajatelor care, la începutul anului, au mai beneficiat și de un control oftalmologic gratuit”, a mai spus administratorul societății, Maria Mustață. Potrivit conducerii „Tricotton Junior”, condițiile de muncă la standardele europene au fost asigurate și de tehnologiile moderne folosite pentru producerea articolelor vestimentare. Cea mai recentă achi-ziție a societății o reprezintă un sistem de proiectare Gemini, pentru digitalizarea, prelucrarea și încadrarea tiparelor.
„Faptul că o societate dintr-un oraș mic, precum Panciu, a reușit să se ridice la asemenea standarde și ele să fie recunoscute de cei mai exigenți experți în domeniu reprezintă un eveniment important și o bucurie pentru noi. Este și o confirmare a muncii noastre, care nu înseamnă doar investiții în tehnologii, ci și în oamenii cu care lucrăm, cărora ne străduim, în permanență, să le oferim nu numai condiții optime de lucru, ci și posibilitatea de a evolua profesional și social”, a concluzionat Elena Stoica, managerul societății „Tricotton Junior”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?