Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Plăcintă cu brânză de vaci şi afine


Ingrediente:
1 pachet de foi de plăcintă    (2 foi la pachet),
1 kg brânză de vaci,
300 gr smântână foarte groasă,
5 linguri de griș,
3 ouă,
10 linguri de zahăr brun pentru compoziția de brânză de vaci proaspătă,
100 gr zahăr pudră,
esență de lămâie și de rom după preferințe.
 
Mod de preparare:
Desfacem aluatul,îl întindem cu sucitorul și punem în tavă prima foaie. Separat pregătim, compoziția din brânză de vaci, smântână, 2 ouă, 5 linguri de griș, 10 linguri de zahăr brun, esență de lămâie și de rom, amestecăm bine cu mixerul și apoi punem afinele și mixăm bine până se încorporează. Cu această compoziție venim peste foaia de plăcintă, o întindem bine,mai adăugăm câteva fructe de afine nemixate și acoperim cu a doua foaie de plăcintă. Înțepăm din loc în loc, foaia și o dăm la cuptor să se coacă cel puțin 120 de minute deoarece este un pic mai lichidă de la fructe.Verificăm plăcinta după cel puțin 40 de minute și întoarcem tava. Menționez că eu las focul la cuptor la foc domol, mai bine o țin mai mult decât să dăm focul tare și să nu se coacă bine la mijloc. După cele 120 de minute, scoatem plăcinta și o ungem cu celălalt ou pe deasupra și o lăsăm în cuptor să se răcească. Când considerăm că s-a răcit o tăiem, o așezăm pe un platou și o pudrăm cu zahăr pudră. Bucățile mari pe un platou, iar colțurile pe o farfurioară mică. Această plăcintă am făcut-o de câteva ori și este foarte apreciată de copiii mei. Poftă bună !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?