Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Arbitrii Martiş şi Serea aşteaptă soluţia


Recursul în dosarul în care cei doi arbitri focșăneni, Ionică Serea și Marius Martiș, au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la luare de mită, se va judeca astăzi. Imediat după ce s-a luat măsura arestării preventive, avocatul lui Marius Martiș, Ticu Burcă, a precizat că măsura a fost atacată cu recurs. Recursul se va judeca astăzi, la Tribunalul Argeș.
Ionică Serea, fost arbitru de fotbal în cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), iar până să fie arestat- paznic la Penitenciarul Focșani, a fost reținut pentru luare de mită, iar Marius Martiș pentru complicitate la infracțiunea de luare de mită. Cei doi au fost reținuți joia trecută pe bază de ordonanță, iar vineri s-a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile.
Potrivit unui comunicat de presă al DNA, fostul arbitru Ionică Serea este acuzat că ar fi primit suma de 21.000 de dolari de la Cornel Penescu, patronul Clubului FC Argeș, prin intermediul lui Marius Martiș. „Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că la data de 18 martie 2009, inculpatul Serea Ionică, în calitate de arbitru de fotbal în cadrul Comisiei centrale a arbitrilor – organism al F.R.F., a primit suma de 21.000 USD de la învinuitul Penescu Gheorghe Cornel, prin intermediul inculpatului Martiș Marius Marian și al învinuitului Făcăleață Liviu Ilie. Această sumă de bani a fost dată pentru ca inculpatul Serea Ionică, în calitate de arbitru delegat de Federația Română de Fotbal să arbitreze partida dintre cluburile Fotbal Club Argeș Pitești și Fotbal Club Steaua București, disputată la data de 20 martie 2009, să faciliteze ca echipa Fotbal Club Argeș Pitești să obțină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute cu echipa Fotbal Club Steaua București și de asemenea, pentru ca jucători din cadrul echipei din Pitești să nu primească sancțiuni disciplinare („cartonaș galben” sau „cartonaș roșu”) iar astfel de sancțiuni să fie aplicate fotbaliștilor din echipa adversă”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție. Același comunicat mai spune că la instrumentarea dosarului, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul MAI – Direcția Generală de Informații și Protecție Internă și Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș. „Inculpaților li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 aprilie 2010, procurorii au dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 30 aprilie 2010, Tribunalul Argeș a dispus arestarea preventivă a inculpaților Serea Ionică și Martiș Marius Marian pe o perioadă de 29 de zile. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?