Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Dosarul poliţistului Poroşnicu în pronunţare


Dosarul în care polițistul Sorin Poroșnicu a fost judecat pentru infracțiuni de corupție, a rămas în pronunțare. Magistrații Curții de Apel Galați au amânat pronunțarea pentru data de 4 mai a.c..
Polițistul Sorin Poroșnicu a fost trimis în judecată printr-un rechizitoriu al procurorilor anticorupție. În actul de sesizare, procurorii anticorupție au  arătat că în data de 19 noiembrie 2008, în timp ce polițistul se afla în exercițiul atribuțiilor de serviciu pe DN2 E85, ar fi pretins de la un șofer suma de 500 de lei pentru a trece cu ve-derea anumite abateri. În acest dosar a fost audiat ca martor și fostul polițist Nicolae Rotaru. De altfel, dosarul în care Rotaru și Marius Milea au fost condamnați pentru că au luat mită a fost atașat la acest dosar și pentru asta, în cauză  s-au dispus mai multe amânări. Fapta care s-a reținut în sarcina celor doi, Milea și Rotaru, datează din luna noiembrie a anului 2008. Lucrătorii Inspectoratului General al Poliției Române au fost cei care le-au pregătit polițiștilor „surpriza”. Milea și Rotaru au fost reținuți, apoi arestați preventiv, iar în cele din urmă eliberați. Dosarul a fost judecat de magistrații Curții de Apel Galați care i-au condamnat la câte 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. În hotărârea dată de judecători se mai arată că aceștia nu pot să mai ocupe vreo funcție în exercițiul autorității de stat. Polițiștii au fost puși în libertate și au atacat cu recurs soluția. Recursurile au fost respinse. 
În 2004, Sorin Poroșnicu a fost grav accidentat, în timpul serviciului. Ofițerul de poliție Poroșnicu se afla împreună cu un coleg pe insula de pământ din intersecția cu sens giratoriu de la postul de control Tișița. Cei doi agenți, echipați corespunzător, erau în timpul serviciului de supraveghere și control al traficului rutier. Un autotren, al cărui șofer nu a adaptat viteza la condițiile meteo și de drum, l-a acroșat cu remorca pe Poroșnicu. Åžoferul nici nu a oprit la locul accidentului, autotirul fiind oprit în trafic după o jumătate de oră. Polițistul a stat în spital aproape un an. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?