Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Centru Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale


Consiliul Județean Vrancea va înființa Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor Vrancea. Din noua instituție vor face parte Åžcoala Populară de Arte și Meserii Focșani și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, ambele subordonate Consiliului Județean și care activează pe același segment de activitate.
„În prezent, în subordinea Consiliului Județean Vrancea funcționează ca așezăminte culturale Åžcoala Populară de Arte și Meserii Focșani și Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vrancea. Studiind obiectul de activitate al instituțiilor subordonate Consiliului Județean Vrancea, au fost  identificate, activând pe același  segment cultural, cele două așezăminte culturale: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vrancea și Åžcoala Populară de Arte și Meserii Vrancea. Având în vedere interdependența actului cultural prestat de aceste instituții, se impune ca ele să funcționeze în cadrul unui singur așezământ, pentru o mai bună coordonare și pentru o evaluare unitară a rezultatelor obținute”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
Același document mai arată că reorganizarea prin comasare este de natură să creeze premizele necesare pentru o reducere a posturilor de conducere, față de numărul de posturi existent în organigramele actuale ale celor două instituții cu personalitate juridică. De asemenea, va avea loc și o reducere a cheltuielilor  materiale prin înființarea unei singure instituții de cultură. Conform organigramei propuse, „Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor Vrancea” va avea patru funcții de conducere și 35 funcții de execuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?