Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Al doilea nor de cenuşă a intrat în România


Un al doilea nor de cenușă vulcanică a intrat în România ieri dimineața, la ora 9.00, dar la o altitudine care nu creează probleme deosebite și nici nu afectează calitatea aerului, fără a exista depuneri de cenușă la sol, astfel că traficul aerian se desfășoară în prezent fără restricții. Evoluția situației provocată de erupția vulcanului din Islanda a fost analizată și prezentată de către membrii Guvernului la începutul ședinței de miercuri a Cabinetului.
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat că au fost emise trei actua-lizări succesive care arată că norul de cenușă este deasupra României. El a precizat că la fel ca și până acum nu apar detalii despre o eventuală poluare cauzată de prezența cenușei vulcanice în atmosferă.
Erupția vulcanului activ de sub ghețarul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei, a generat, începând de joi, 15 aprilie, grave perturbări ale traficului aerian. Spațiul aerian românesc, închis sâmbătă din cauza norului de cenușă, a fost redeschis de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?