Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Elevii de clasa a XII-a se pregătesc de Bac


Elevii de clasa a XII-a sînt pe ultima sută de metri cu pregătirile în vederea susținerii celei de-a doua probe a examenului de Bacalaureat, respectiv cea de competențe digitale.
Proba de evaluare a competențelor digitale este programată să aibă loc în perioada 19 – 21 aprilie, fiind așteptați să participe 2.994 candidați. Examenul de Bacalaureat va continua în perioada 31 mai – 4 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice  la o limbă modernă.
În cazul elevilor de clasa a XII-a, cursurile se vor încheia pe 11 iunie. Pe 28 iunie va avea loc prima proba scrisă, cea la Limba și Literatura Română, proba obligatorie a profilului fiind programată pentru data de 30 iunie. Proba la alegere a profilului și specializării este programată să aibă loc pe 2 iulie. Afișarea rezultatelor parțiale se va face pe 4 iulie, pînă la ora 16.00,iar pînă la cel tîrziu la ora 18.00 candidații nemultumiți de rezultate pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 8 iulie.
Cei care nu reușesc să promoveze în cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, mai au o șansă în cadrul celei de-a doua sesiuni, ce va debuta cu înscrierea candidaților, în perioada 5 – 9 iulie.
De mentionat este faptul că acei candidații care au susținut examenul de Bacalaureat în sesiunile din anii anteriori, nu sînt obligați să susțină probele de competențe. Ei vor susține, în vară, doar probele la care nu au obținut note de promovare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?