Ediția: Duminică 21 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Duminică 21 aprilie 2024 Nr. 6608

Budinca de griş cu fructe


Ingrediente:
1 litru lapte
200-250 g gris
4 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
unt cât o nucă
4-5 lingurițe dulceața (peltea de gutui)
2-3 lingurițe zeamă de lămâie
1 portocală
1 măr
1 mandarină
2 kiwi
1/2 grapefruit
 
Mod de preparare:
Puneți la fiert laptele cu zahărul, 1 plic de zahăr vanilat și untul. Când clocotește adăugați grisul în ploaie, amestecând cu un țel sub formă de pâră. Lăsați să fiarbă la foc mic amestecând din când în când cu țelul 6-7 minute până când compoziția devine foarte vârtoasa. Între timp curățați fructele, tăiați-le mărunt, 1 kiwi îl tăiați felii subțiri. Stropiți fructele cu zeamă de lămâie și pudrați-le cu un plic de zahăr vanilat. Adăugați fructele, în afară de feliite de kiwi, peste gris și amestecați până se încorporează. După un minut luați oală de pe foc. Pregătiți mai multe cești și castronele, puneți în fiecare câte o felie de kiwi, apoi adăugați grisul cu fructe, neteziți compoziția, lăsați să se răcorească apoi dați-le la frigider. Puteți folosi și alte fructe, depinde de sezon: piersici, căise, vișine și orice combinație doriți, chiar și câteva fructe din dulceața. Eu am folosit câteva vișine. În momentul servirii răsturnați-le pe farfurioare și decorați cu puțină dulceața (peltea de gutui). Câteodată folosesc și ciocolată topită sau sirop de ciocolată pentru decor. Un deșert nemaipomenit și foarte ușor de preparat. Indicat pentru copii și nu numai. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?