Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Amînare în dosarul politic Oprişan versus DNA


Dosarul politic instrumentat de DNA împotriva președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, și a 5 funcționari publici din cadrul aceleiași instituții, aflat pe rolul Judecătoriei Focșani, a suferit, ieri, o nouă amînare. Judecătorul de ședință a acordat termen pentru data de 5 mai. Procurorul DNA, Gabriela Popa, a arătat că se impune amînarea, dat fiind că avocatul unuia dintre inculpați, respectiv cel al lui Ion Costeanu, nu s-a prezentat la judecată, fiind la o altă instanță. Președintele Consiliului Județean nu a făcut declarații la ieșirea din sala de judecată.
În același dosar, pe lîngă Marian Oprișan, au mai fost trimiși în judecată Liviu Rusu, fost șef al Serviciului Drumuri și Poduri din Direcția Tehnică a Consiliului Județean, vicepreședintele Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu – fost director al Direcției Economice, Ion Costeanu – fost director la Direcția Tehnică și fostul diriginte de șantier, Valeriu Iacob.
Procurorilor DNA le-a luat aproape un an să ancheteze așa-zisele „mari fapte de corupție”, numai că, după finalizarea cercetărilor, în 2006, acestea s-au transformat într-un banal abuz în serviciu, care nici măcar nu intră în competența DNA. Rechizitoriul DNA împotriva lui Oprișan și a celor 5 funcționari încalcă principiile fundamentale ale drepturilor omului, Constituția României, Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Procurorii așa-ziși anticorupție au întocmit dosarul în sens unic, prezentînd doar faptele care îi incriminează pe cei șase, fără să accepte probele în apărare și fără se respecte prezumția de nevinovăție.
În 2006, dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Focșani, doi ani mai tîrziu fiind restituit Parchetului de pe lîngă Judecătoria Focșani pentru refacerea urmăririi penale. Așa zișii procurorii anticorupție au formulat recurs, dosarul ajungînd în cele din urmă pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca. În decembrie 2009, magistrații clujeni și-au declinat competența în favoarea colegilor lor de la Judecătoria Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?