Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Sindicaliştii vrînceni au protestat la Buzău


    Mai multe cadre didactice vrîncene, afiliate Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt Vrancea, s-au deplasat ieri la Buzău, pentru a fi alături de ai lor colegi care au protestat împotriva debandadei din sistem. Zeci de cadre didactice vrîncene, nemulțumite de modul în care sînt tratate de autoritățile centrale, s-au îmbarcat într-un autocar și au pornit către județul vecin. Profesorii au pichetat instituțiile județene buzoiene și au organizat un marș de protest.
Întors de la Buzău, Constantin Grigore, liderul județean al Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt, a precizat că va organiza în zilele următoare un referendum, pentru a vedea care este starea de spirit în rîndul cadrelor didactice. De asemenea, el vrea să afle care este părerea acestora față de decizia privind organizarea unei greve generale în data de 22 aprilie. „Astăzi (ieri – n.r.) am fost la mitingul din județul Buzău. Ne-am deplasat cu un autocar, 40 de persoane, membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt. Mitingul a fost urmat de un marș de solidaritate și am revendicat nemulțumirile care sînt comune la nivelul celor patru confederații sindicale. În perioada următoare, vom face un referendum în rîndul cadrelor didactice din școli, să vedem dacă sînt de acord cu greva generală de o zi în data de 22 aprilie, dar și cu organizarea unui alt protest în ultima săptămînă de școală. Dacă nu se va rezolva nimic, vom ajunge la neîncehierea situațiilor școlare și neparticiparea la examenele naționale”, a declarat Constantin Grigore.
Profesorii sînt nemulțumiți de disponibilizările ce se vor face din toamnă, de prevederile noii legi a educației, dar mai ales de insuficiența fondurilor alocate pentru cheltuielile de personal în anul 2010. De asemenea, profesorii susțin că le-au fost reduse veniturile salariale, ei fiind nemulțumiți și de creșterea vîrstei de pensionare, propusă de guvernanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?