Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Românii mănincă peste 70 de kilograme de carne/an


Românii consumă mai multă carne de porc și de pasăre decit carne de vită sau de oaie. Potrivit unui raport al Uniunii Europene, intitulat „Tendințe privind consumul de preparate de carne și din lapte și utilizarea furajelor in țările candidate și cele ce vor adera la 1 mai 2004”, se preconizează o creștere a consumului de carne și brinzeturi in țări ca România și Slovenia. Raportul menționează faptul că românii consumă anual 41 kg carne de porc și 17,6 kg carne de pasăre față de 9,3 kg carne de vită și un kilogram carne de oaie. in total, cantitatea de carne consumată de români ajunge pină 68,6 kg, urmind ca in 2008 să ajungă la 71,1 kilograme. Același raport menționează o creștere a consumului pentru brinzeturi față de o scădere a celui la lapte, unt sau alte produse din lapte. Un român consumă anual 224 litri de lapte, 2,69 kg de unt și 8,9 kg de brinză, insă previziunile sint pesimiste, consumul total anual de lapte și produse din lapte urmind să scadă cu un kilogram in perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?