ULTIMA ORĂ! A murit Mioara Claudia Lepădatu, profesoară de limba franceză la Colegiul „Unirea‟ Focșani

0
20281

După o luptă cu o boală nemiloasă, Mioara Claudia Lepădatu, profesoară de limba franceză la Colegiul Național „Unirea‟ Focșani, a plecat din această lume. În această dimineață, inima profesoarei de 51 de ani a încetat să mai bată, lăsând în urma ei multă durere. Cei care au cunoscut-o pe Mioara Lepădatu spun că a fost „un om de un profesionalism dus la extrem‟, „un om demn care nu a cerut niciodată nimic‟.

Soțul regretatei profesoare, Ionuț Lepădatu, spune că „pe 1 martie, anul acesta, urma să împlinim 20 de ani de căsătorie…‟. Este împietrit de durere, dar știe că trebuie să-și adune puterile pentru a fi alături de fiul lor, Tudor, student în anul I la Academia Tehnică Militară. Mioara Lepădatu a fost colaboratoare a Institutului Francez de la Iași și a predat cursurile DELF în Vrancea.
„Omul acesta nu a cerut niciodată nimic. A fost foarte serioasă și foarte dedicată copiilor. Nu am întâlnit în viața mea un om ca dumneaei. Ne pare extrem de rău. A fost un om cum rar întâlnești‟, a spus profesoara Tatiana Horduna, inspector de limba franceză.
„Este copleșitor pentru noi toți… A fost un om foarte demn care nu a cerut niciodată nimic de la nimeni. Un om deosebit care a făcut foarte multe atât din punct de vedere familial, cât și profesional. Când venea la școală spunea că se încarcă cu energie de la elevi. A fost un profesor de un profesionalism dus la extrem. Am colaborat foarte bine cu dumneaei‟, spune Crenguța Silvia Stanciu, profesoară de limba franceză la Colegiul „Unirea‟ Focșani.

„Ne despărțim de un profesor deosebit, cu o pregătire profesională mult peste medie, cu proiecte menite să pună și să repună în valoare limba și literatura franceză. Un om care lasă un loc greu de înlocuit în cancelaria de la Liceul Unirea și care întregește cancelaria uniristă din ceruri. Suntem alături de familia care a susținut-o în ultima perioadă în care a suferit crunt de o boală cumplită”, a transmis Cornel Noană, directorul Colegiului ,,Unirea” Focșani.

Trupul neînsuflețit al profesoarei Mioara Claudia Lepădatu va fi depus la Biserica Ovidenia Armeni din apropierea Școlii Gimnaziale nr. 9 „Ștefan cel Mare‟ Focșani. Înmormântarea va avea loc duminică la Cimitirul Nordic din Focșani.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei și celor care au cunoscut-o pe Mioara Claudia Lepădatu. Dumnezeu să o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here