La alegerile parlamentare de duminică, prezenţa la urne la nivelul judeţului Vrancea, până la ora 21.00, a fost de 45,91% (139.519 votanți), în timp ce, la nivel național, au votat 52,33% din alegătorii înscrişi în listele electorale, conform Biroului Electoral Central. În diaspora au votat 744.350 alegători, până duminică, la ora 21.00, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă. Votul în diaspora la alegerile parlamentare s-au desfăşurat pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică.
Datele exit-poll-ului realizat duminică de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată că, la nivel național, Partidul Social Democrat a obţinut la Senat 25,70% din voturile electoratului, Alianţa pentru Unirea Românilor – 19,50%, Uniunea Salvaţi România – 15,70%, iar Partidul Naţional Liberal – 15,60%. Pe următoarele locuri se află: SOS România – 5,50%, Partidul Oamenilor Tineri – 5,30%, UDMR – 5%, SENS – 3,10%. În ceea ce privește Camera Deputaţilor, datele exit-poll-ului realizat de CURS arată că PSD a obţinut la 25,50% din voturile electoratului, AUR – 19,30%, USR – 15,70%, PNL – 15,30%, SOS România – 5,50%, POT – 5,50%, UDMR – 5%, SENS – 3,40. Datele erau valabile pentru ora 21.00.
Declarație de presă a Centrului de Comunicare Județean Vrancea, duminică, la ora 21.00:
Datele centralizate la nivelul județului Vrancea arată că până la acest moment nu s-au produs incidente care să afecteze procesul de vot. De la începerea votării au fost primite 7 sesizări cu privire la săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni în legătură cu alegerile parlamentare. 6 sesizări s-au confirmat, iar una este în curs de verificare. Totodată, polițiștii au întocmit 3 dosare penale și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale: 2 avertismente și o amendă în valoare de 4.500 de lei. Pe parcursul acestei zile, la nivelul județului Vrancea au fost mobilizați peste 1000 de angajați MAI care au avut ca principale atribuții menținerea climatului normal de siguranță publică, asigurarea protecției secțiilor de vot și cercetarea sesizărilor cu privire la posibile incidente electorale. Misiunile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vor continua și după încheierea procesului de vot.
Astfel, angajații MAI vor asigura securitatea materialelor, a documentelor și a tipizatelor prevăzute de lege pentru desfășurarea procesului electoral, respectiv dosarele sigilate cu rezultatele votării, pe timpul staționării membrilor birourilor electorale ale secțiilor de vot în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, și pe timpul transportului dosarelor către birourile ierarhic superioare, în vederea centralizării rezultatelor votului. Conducerea structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Vrancea mulțumește tuturor angajaților pentru modul profesionist în care și-au îndeplinit misiunile de astăzi. Adresăm mulțumiri și cetățenilor pentru modul responsabil în care și-au exercitat dreptul la vot și pentru că este Ziua Națională a României permiteți-mi să închei spunând: La mulți ani, România! La mulți ani, români!