Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Experiența unei tinere mămici care a născut la Spitalul Județean: „Nota 10++ pentru tot personalul medical”

O tânără de 19 ani din Focșani care a născut în vara acestui an la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” și-a povestit experiența pentru www.despremamici.ro. Din ce relatează tânăra mămică, în luna iulie a născut natural la Spitalul Județean, iar de la internare și până când și-a ținut pentru prima dată în brațe bebelușul totul a decurs fără probleme. Tânăra mămică scrie că „personalul a fost super, săreau în ajutor chiar de nu aveam nevoie, au fost foarte prietenoși cu mine”, astfel că a acordat, simbolic, „Nota 10++ pentru tot personalul medical”:
„Inițial am fost miercuri (înainte cu 2 zile de a naște), având 39 de săptămâni la un control de rutină la medicul ce mi-a monitorizat toată sarcina, acesta mi-a zis că nu o să am șanse să nasc mai devreme de 40 de săptămâni pentru că în general așa e la primii copii. Acesta m-a programat din nou luni pentru un alt control de rutină. Joi mi-am făcut curățenie generală în toată casa, am fost și mi-am cumpărat rochie pentru o nuntă ce aș fi avut-o vineri seară. Chiar soțul îmi tot spunea să stau potolită și să mă odihnesc pentru că mă poate lua nașterea oricând. Eu eram super energică, efectiv n-aveam stare.
Vineri dimineața la 5:00, soțul meu plecase la serviciu. M-am trezit, m-am dus la baie și nu am mai putut să adorm (probabil aveam un feeling ceva). La 5:30 am avut niște crampe ușoare (cam ciudate pentru că erau diferite de cele avute până atunci), eu crezând că sunt doar niște contracții false, nu le-am băgat în seamă. Ideea a fost că erau cam dese, undeva la 8-10 minute distanță și aveau cam 1 minut durată între ele. Inițial m-am gândit că poate începe travaliul, dar după mi-am dat seama că eu am nuntă și că nu trebuie să nasc chiar în ziua aia. Am luat NO SPA, duș fierbinte, durerile persistau. Am vorbit cu medicul meu, m-a chemat la spital, am ajuns la spital, iar doctorul a zis că eu n-o să nasc în acea zi, dar totuși să rămân sub evidența lor acolo la spital, deci m-am internat. La 10 eram deja intrată în sala de travaliu, erau 6 paturi, doar 2 ocupate, eu l-am ocupat pe al treilea.
Al meu doctor la 2 ieșea din tură și nu putea să mai stea la spital, deci dacă nășteam în ziua aia, dar după ora 2, sigur nu nășteam cu el. Ok… am fost de acord, a fost bine și așa, voiam doar să nasc să îmi văd copilul. La 11 au început contracții ușor suportabile, la 2 jumătate aveam dilatație 3 cm și mi-au rupt apa, apoi au urmat adevăratele dureri… timp de o oră am suportat dureri groaznice, dar pe care le poți duce (țin să cred că noi femeile putem suporta orice durere posibilă), iar la 3:35 am născut. Expulzia a fost ușoară, am împins de 3-4 ori și gata. Asta cu o doamnă doctor, pentru că repet, medicul meu plecase cu o oră înainte. Această doamnă doctor a fost mai mult decât minunată, mi-a vorbit frumos, s-a comportat frumos și a avut răbdare cu mine.
Personalul a fost super, săreau în ajutor chiar de nu aveam nevoie, au fost foarte prietenoși cu mine. Recomand nașterea naturală, asta doar dacă se poate din punct de vedere medical. Înduri câteva ore de dureri… dar după, recuperarea este foarte ușoară, te recuperezi imediat. Nota 10++ celor de la ginecologie, medicilor (doi la număr, pentru că doar cu aceștia doi am avut experiențe), asistentelor și maternității. 10++ pentru curățenie. Recomand acest spital, ai parte de experiențe plăcute acolo, mai ales dacă stai în rezervă (acolo ai doar o colegă de cameră, baie privată și frigider privat), se merită orice bănuț în plus.
A fost minunat!”.

sursă foto: desprecopii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?