Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Bătaie pe mălai şi biscuiţi


Sute de focșăneni s-au călcat în picioare, ieri, în fața Cantinei de Ajutor Social din municipiu pentru cele câteva pachete de mălai sau biscuiți oferite ca ajutor alimentar de către Uniunea Europeană. În fața temerii că nu ar mai apuca hrana, focșănenii au uitat de omenie, de handicap sau de bătrânețile care le apasă umerii. Deși aceste ajutoare se distribuie până la 31 decembrie a.c., lumea se înghesuie, se calcă în picioare și uită că alimentele sunt împărțite de doar două persoane.
Dis de dimineață au poposit în fața instituției, pentru a fi siguri că nu pierd un loc în față. Ba chiar au făcut o listă, pentru a păstra ordinea, pe care însă au pierdut-o pe parcursul zilei. Oamenii nu s-au potolit nici când una dintre femeile care stăteau la rând a fost împinsă și a fost rănită la genunchi sau când un bărbat a fost împins peste un cântar și s-a lovit la cap. Probabil că în această dimineață o vor lua de la capăt, cu alte liste, îmbrânceli.
Îmbulzeala a început odată cu primele zile ale lunii septembrie când au venit primele mașini cu alimente. Dacă zilele trecute s-au împărțit pachete cu făină, mălai și biscuiți, pentru zilele ce vor urma au mai rămas făină și biscuiți, cantitatea de mălai fiind epuizată.
„Ieri au fost două persoane care s-au ocupat de beneficiarii acestor alimente iar alaltăieri m-am implicat și eu împreună cu o fată de la bucătărie. Numai ieri cred că au trecut pe la cantină cinci sute de persoane. Nu au lipsit incidentele. Deși aceste ajutoare se distribuie până la finele anului, oamenii preferă să se în-ghesuie, inventează tot felul de zvonuri că în altă parte se dă altfel sau altceva. Aceste alimente se distribuie treptat, în funcție de cum vin mașinile. Ieri au întrecut orice măsură, s-au luat până și de beneficiarii Cantinei de Ajutor Social care au venit să-și ia mâncarea la prânz. Aveau impresia că aceștia s-au așezat în fața lor”, a precizat Angela Lungu, directorul instituției.

Alimente pentru focșănenii săraci

Cei 8.243 de beneficiari numai la nivelul municipiului Focșani, vor primi câte 14 kilograme de făină, 7 kilograme de mălai și 13 pachete de biscuiți. Beneficiarii acestui program sunt pensionarii cu o pensie mai mică de 400 de lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat, șomerii dar și persoanele care beneficiază de venit minim garantat. În total, focșănenii care se încadrează în aceste condiții vor primi 116 tone de făină, 57 de tone de mălai și alte câteva tone de zahăr, lapte praf și biscuiți. Alimentele vor fi distribuite până la finalul anului în funcție de cum vor veni mașinile.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?