Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Candidatul PDL la Primăria Tulnici, Corneliu Negru, cercetat pentru MITĂ ELECTORALĂ


   Corneliu Negru, candidatul PDL(egal APV)  la Primăria Tulnici este cercetat de polițiști pentru că a dat mită electorală. Pedelistul și-a cumpărat voturile cu 100 lei de căciulă pentru că altfel, este conștient că nu ar aduna nici zece voturi cu tot cu al lui. În schimbul banilor oferiți, el a cerut buletinele beneficiarilor.
   Totul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, iar modul în care Corneliu Negru vrea să câștige alegerile i-a iritat pe locuitorii comunei Tulnici, care s-au săturat de pedeliști și s-au plâns organelor competente. Oamenii ne-au spus că Negru a acostat o altă persoană din localitate căreia i-a dat o sumă de bani pentru a o împărți celor care urmau să-l voteze pe data de 10 iunie. Ca să se convingă că banii au ajuns la destinație, Negru i-a cerut intermediarului să-i pre-zinte buletinele beneficiarilor.
Zis și făcut. Bărbatul a dat câte 100 de lei membrilor familiei sale, trei la număr, dar și unei alte persoane și le-a cerut în schimb, buletinele pe care urma să i le arate lui Negru.
   Oamenii și-au dat seama că ceea ce face Negru este o mizerie și au sesizat organele competente. Sesizarea a ajuns ieri, la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și urmează ca procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani să-i atribuie număr unic.
   Oamenii legii vor face cercetări în acest caz pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile. Corneliu Negru și complicele lui, cel care a împărțit banii alegătorilor, vor fi cercetați de polițiști. Oamenii legii au confirmat faptul că există o sesizare. „Secția de Poliție Rurală nr. 8 Tulnici efectuează cercetări ca urmare a unei sesizări cu privire la faptul că la data de 12 mai a.c., o persoană din loca-litate, candidat la scrutinul electoral pentru alegerea autorităților publice locale, ar fi oferit sume de bani altor trei persoane din aceeași localitate, în scopul votării acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 109, alin. 1 din Legea 67/2004”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?