Ediția: Sâmbătă 7 Decembrie 2024. Nr 6774
Ediția: Sâmbătă 7 Decembrie 2024. Nr 6774

4 aspecte pe care să le iei în considerare la un pătuț pentru bebe

Ai un bebeluș pe drum? Primul lucru pe care îl va dori micuțul tău – în afară de părinți și ceva de mâncare – este un loc sigur și confortabil în care să doarmă. Deoarece nou-născuții dorm aproximativ 16 ore pe zi, un pătuț este un produs care va fi folosit intens — poate pentru mulți ani, în funcție de tipul de pătuț pe care îl cumperi.
Dacă pentru băiță folosești un termometru digital să te asiguri că apa are temperatura potrivită, pentru locul de dormit al micuțului există anumite standarde de producție care stipulează că suporturile pentru saltea trebuie să fie durabile, iar lamelele ar trebui să fie fabricate din lemn de înaltă calitate, care nu este predispus la rupere și că pătuțurile de copii nu trebuie folosite de mai multe generații. Multe pătuțuri sunt certificate suplimentar de diverse autorități care se ocupă de siguranța articolelor pentru bebeluși.

Ce să iei în calcul la un pătuț pentru bebe

1. Cumpără întotdeauna un pătuț nou

În timp ce membrii familiei ar putea insista să folosești pătuțul de epocă pe care bunicii tăi l-au folosit cu zeci de ani în urmă, din motive de siguranță, ar trebui să utilizezi un pătuț nou, care respectă standardele actuale de siguranță. În plus, este posibil ca integritatea structurală a pătuțului să se fi diminuat în timp, punând și mai mult copilul în pericol. Umiditatea, utilizarea intensă și alți factori pot fi ceva pentru care ar putea merita să riști în cazul unei mese sau canapele frumoase, dar nu merită riscul pentru un bebeluș care nu se poate așeza într-o piesă de mobilier antică, ce se prăbușește.
Cumpărarea unui pătuț nou elimină această îngrijorare specială. Odată ce identifici câteva branduri solide, caută modelul care îți place. Asigură-te că achiziționezipătuțul dintr-un loce de încredere, fie că e vorba chiar de site-ul sau magazinul producătorului ori un magazin online sau fizic unde găsești produse pentru bebeluși. Dacă nu poți identifica producătorul și faptul că pătuțul îndeplinește standardele de siguranță, evită să cumperi, pentru orice eventualitate.
Când ai pătuțul în mână, verifică toate zonele pentru margini ascuțite, șuruburi sau cuie expuse sau alte pericole care pot dăuna copilului tău. Acestea fiind spuse, deși s-ar putea să îți fie teamă că bebelușul se va lovi cu capul de șipci, află că pernele de protecție — care acționează ca un tampon de material între copil și șipcile pătuțului — sunt destul de periculoase. Ele prezintă un risc mult mai mare pentru copilul tău decât lamele, pentru că cel mic se poate sufoca din cauza lor.

2. Caută minimalismul când vine vorba de pătuțul pentru bebe

Poate că nu este cea mai confortabilă configurație, dar când vine vorba de așternutul bebelușului tău, se aplică maxima „mai puțin este mai mult”. Este recomandat ca bebelușii să doarmă în propriul lor pat pe o saltea fermă, cu un cearșaf strâns – fără perne, animale de pluș, jucării pentru bebeluși, pături sau protecții. Pentru a menține copilul cald, utilizează saci de dormit ușori, deoarece greutățile pot exercita cantități periculoase de presiune asupra pieptului și plămânilor bebelușului și nu mai folosi sisteme de înfășare odată ce copilul se poate rostogoli singur.

3. Vrei un pătuț pentru bebe cu o construcție de calitate

După ce ai instalat pătuțul, verifică pentru a te asigura că nu există șuruburi sau alte piese slăbite care s-ar putea prinde de hainele bebelușului. Și verifică dacă nu lipsesc nici piese – piesele slăbite sau lipsă sunt periculoase și pot duce la decese sau accidente pentru sugari, așa că dacă ceva nu este în regulă, consultă producătorul și solicită o remediere rapidă. Vezi ca șipcile pentru pătuț și cele de susținere a saltelei să fie în regulă.
Ah, și un sfat: montează pătuțul în camera în care va dormi copilul tău. Este recomandat ca bebelușul să doarmă în camera ta în primele șase luni. Nu dorești să se slăbească nicio piesă dacă muți pătuțul și nici nu ar fi o surpriză distractivă să descoperi că nu se potrivește prin ușile casei tale.

4. Salteaua și cearșafurile contează

Salteaua pe care o alegi ar trebui să se potrivească perfect în pătuț, fără goluri în care bebelușul își poate bloca părțile corpului. Dacă poți pune mai mult de două degete între rama pătuțului și saltea, salteaua este prea mică. Returnează salteaua sau schimb-o cu una care se potrivește bine pătuțului piticului tău.
Cearșafurile de pat ar trebui să se potrivească, de asemenea, bine. Dacă te-ai încurcat vreodată într-un cearșaf de pat, nu ar trebui să fie surprinzător că acest lucru i se poate întâmpla unui copil. Dacă utilizezi cearșafuri mai vechi, asigură-te că elasticul este încă în stare bună. Pentru a verifica dacă un cearșaf este bine așezat, trage de fiecare colț atunci când faci patutul bebelușului pentru a te asigura că nu se retrage.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?