Ediția: Marți 8 octombrie 2024 Nr. 6731
Ediția: Marți 8 octombrie 2024 Nr. 6731

Două laboratoare inteligente pentru Colegiul Național Unirea din Focșani

„Colegiul Național „Unirea” a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru dotarea cu două laboratoare inteligente, pe care instituția de învățământ le caută pe SEAP, la un cost estimativ de 531.925,03 lei. În caietul de sarcini se subliniază că „echipamentele achiziționate prin proiect pentru elevi și cadre didactice vor putea fi transferate și utilizate de către generațiile următoare de elevi”.

Iar în documentație se detaliază că CNU „nu deține un laborator inteligent, respectiv nu deține o soluție completă, integrată (din punct de vedere tehnic și educațional) – o soluție unică, prin care toate echipamentele să dețină capabilitățile de a comunica între ele oferind cea mai bună experiență utilizatorilor, o soluție care să funcționeze prin integrarea componentelor de tip tablă interactivă, imprimantă 3D, scanner 3D fix, roboți cu braț multifuncțional, kituri robotice, creioane 3D, ochelari de realitate virtuală VR/ AR, cameră videoconferință, sistem sunet, cameră de documente”.

De aceea, s-a făcut un necesar, iar acum, în cadrul licitației, se caută două table interactive 85 inch cu suporturi mobile, două sisteme All-in-one PC, 32 laptopuri, 2 camere de documente, un serviciu de instalare, 12 tablete grafice, câte un kit 12 x ochelari VR și kit 24 x ochelari VR, două kituri sistem videoconferință și două sisteme  sunet, câte o imprimantă 3D monocromă și una 3D policoloră, plus două scannere 3D.

Alte echipamente căutate sunt două bucăți de mobilier imprimantă 3D, 12 creioane 3D, o mașină smart laser de tăiat, doi roboți cu braț multifuncțional, patru pachete 12 kituri robotice, 36 kituri educaționale robotică, două pachete software educațional, două pachete conținut educațional – laborator digital, o platformă e-learning creare conținut educațional (50 profesori, 1 an) și o platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an).

Un laborator inteligent este un concept integrat de învățare personalizată, prin care elevii pot explora prin tehnologie aplicată, învățarea bazată pe proiecte, pentru o varietate de discipline. De la mobilier și tehnologie, la hardware/ software și kituri de construcție, până la curriculum și evaluare, toate componentele laboratorului funcționează împreună pentru a sprijini învățarea practică. Laboratorul inteligent permite abordarea tuturor stilurilor de învățare, permițând fiecăruia să lucreze la propriul nivel și ritm. Elevii dobândesc abilități, precum colaborarea, managementul timpului și al proiectelor, adaptabilitatea, auto-direcționarea și comunicarea, care îi vor pregăti pentru viața de adult. Prin acest proiecte propunem ca toți elevii să aibă acces gratuit la educație digitală avansată”, se mai arată în documentație.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.inaco.ro/smart-lab/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?