Ediția: Duminică 13 Iulie 2025 Nr. 6919

VIDEO: Terenuri aferente proiectului Vrancea Curată, incluse în domeniul public al județului

          Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri în ședință ordinară includerea unor construcții realizate în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor in județul Vrancea” pe teritoriul administrativ a 24 de localități, în domeniul public al județului și declararea de uz şi de interes public județean. Este vorba de suprafețe de teren pe care sunt amplasate punctele de colectare.

          Vă reamintim că, săptămâna trecută, a devenit operațional Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), odată cu intrarea în funcțiune a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret și a celor 3 stații de transfer ale deșeurilor de la Focșani, Vidra și Adjud, operate de Eco Sud SA București.

          Tot atunci a avut loc o vizită în teren, la CMID Haret, odată cu primirea primei mașini de gunoi și observarea fluxului tehnologic și operațional: intrarea și cântărirea mașinilor, recepția deșeurilor, care se face în sistem electronic, în mod transparent și clar, urmând depozitarea în Celula 1 a deșeurilor menajere, apoi vizita la stația de sortare și compostare pentru deșeurile reciclabile. Toate echipamentele achiziționate de Consiliul Județean Vrancea în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene sunt în stare de funcționare.

          ”Este un moment istoric pentru județul Vrancea, când, după 15 ani de la începerea acestui proiect, derulat de Consiliul Județean Vrancea, cu fonduri europene, acesta devine funcțional. Este un pas prin care se va intra în normalitate în ceea ce privește gestionarea deșeurilor la nivelul județului nostru, într-un mod eficient, transparent și modern, respectând normele europene în domeniu și legislația în vigoare. Este important să conștientizăm cu toții importanța colectării selective a deșeurilor pentru a avea un județ curat, în care respectăm mediul înconjurător și pe semenii noștri”, este mesajul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare.

          Operatorul Eco Sud SA operează efectiv stația de sortare, cea de compostare și depozitul ecologic de la Haret, precum și stațiile de transfer pentru deșeurile municipale și cele similare din Focșani, Adjud, Vidra, respectând, astfel, normele europene de protecția mediului.

          Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor este un proiect finanțat din fonduri europene (cu o valoare de peste 40 milioane euro), prin care Consiliul Județean Vrancea a realizat infrastructura necesară gestionării deșeurilor la nivelul județului, respectând normele europene, respectiv a construit și a dotat cu echipamente Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret, precum și cele 3 stații de transfer și punctele de colectare de pe raza întregului județ.  

          Focșaniul și localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a Localităților Focșani și Golești nu vor duce gunoiul la Centrul de Management din cadrul proiectului ”Vrancea Curată”. Conform unui comunicat de presă, primarii din cadrul Asociației menționate au votat, la mijlocul lunii în curs, să nu încheie un contract pentru depozitarea deșeurilor cu operatorul Gropii de Gunoi Haret, parte a sistemului ”Vrancea Curată”, „până la finalizarea procedurii de desemnare a operatorului care va asigura colectarea deșeurilor din localități”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?