Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

În august, tinerii vor avea din nou „Verde la Teatru”, în Focșani

          După o pauză de cinci ani, festivalul „Verde la Teatru” se întoarce cu o nouă energie în Focșani și promite să readucă atmosfera creată în edițiile anterioare prin spectacolele de teatru, atelierele și suprizele care sunt și de această dată gândite pentru a fi potrivite tinerilor liceeni din oraș. Cea de-a șasea ediție a festivalului va avea loc între 21 și 25 august 2024, pe scena Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” și va reprezenta un eveniment în care comunitatea va avea șansa de a se reconecta la artă și la sine. Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Focșani.

          Activitățile culturale oferă divertisment, dar sunt esențiale și pentru coeziunea socială, stimularea creativității și îmbogățirea vieții cotidiene. Vacanța de vară reprezintă pentru mulți dintre liceeni o oportunitate pentru a se bucura de hobby-uri, de a petrece timp cu prietenii, de a călători, iar învățatul pentru următorul an școlar sau pentru viitorul examen cade uneori pe planul doi. (Re)conectarea cu arta și cu comunitatea reprezintă ocazii în care toate acestea își pot găsi numitor comun și pot lua forma unei activități de care se pot bucura împreună.

          Festivalul „Verde la Teatru” este organizat de asociația omonimă, formată dintr-o echipă de tineri care s-au adunat pentru a crea o adevărată comunitate pentru iubitorii de artă din rândul tinerilor din județ. De-a lungul celor cinci ani de activitate, echipa s-a dedicat pentru a aduce inspirație și oportunități egale pentru tinerii din comunitatea din care face parte. În plus, fiecare dintre cele cinci ediții anterioare, care s-au desfășurat în perioada 2015 – 2019, a creat o poveste în care spectatorii au găsit motive de fericire și de nostalgie, ocazii pentru a lega prietenii și noi variante pentru viitorul lor. În tot acest timp, au urcat pe scena festivalului 29 de spectacole cu 146 de actori, care au atras în total 8.000 de spectatori. De asemenea, au fost organizate 8 concerte, adăugând note muzicale experienței culturale. În ceea ce privește atelierele, s-au desfășurat 33 de sesiuni la care au participat 500 de persoane, oferind oportunități creative și educative pentru liceenii din Focșani. Cu ocazia festivalului, arta și cultura sunt readuse în centrul atenției comunității vrâncene.

          „Recunoaștem că avem emoții. Revenim într-o comunitate cu care nu ne-am mai revăzut în această formulă de cinci ani. Dar cel mai mult suntem nerăbdători să ne bucurăm de câteva clipe de liniște confortabilă în mijlocul unei mulțimi care te înțelege, împreună cu cei care vor alege să ia parte la ateliere și la piesele de teatru. Fiecare se poate regăsi în artă și cu asta ne-am dori să rămână cei care se vor alătura ediției a șasea a festivalului”, a mărturisit Andreea Rânghianu.

          „Ne dorim, cu ajutorul celor din comunitatea care își doresc să se implice, să facem din Focșani un loc în care activitățile culturale sunt regula, nu o excepție adusă de evenimente și festivaluri anuale, mult prea rare. Împreună, trebuie să ne angajăm să oferim aceste oportunități de dezvoltare personală și de învățare non-formală celor care se află în timpul pregătirii lor școlare”, a spus Alex Mănăilă.

          Programul ediției cu numărul șase va cuprinde spectacole de teatru, ateliere de teatru și alte arte precum fotografie, dans sau muzică, concerte și proiecții de film în Parcul Bălcescu. Mai multe informații vor fi disponibile pe conturile de Social Media (www.facebook.com/verdelateatru & www.instagram.com/verdelateatru ) ale festivalului și pe site-ul www.verdelateatru.ro .

          Accesul la evenimentele din cadrul festivalului este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?