Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

O tânără a murit, iar mai multe persoane au fost rănite în urma unor accidente și incendii care au avut loc în Vrancea în ultimele zile

Joi, 4 iulie

Incendiu la 3 gospodării din Gologanu

Comunicat de presă ISU Vrancea: Un apel, primit în jurul orei 17.00 prin intermediul numărului unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la locuințe în localitatea Gologanu. Imediat s-au deplasat la fata locului pompierii militari din cadrul Detașamentului Focșani, iar în sprijinul lor au fost mobilizate în dinamica echipaje de la Secțiile de Pompieri Adjud și Vidra, în total, acționându-se cu 6 autospeciale de stins incendii. În momentul sosirii primelor forțe de intervenție la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență, generalizat la nivelul a 3 locuințe și 1 anexă. S-a acționat atât pentru localizarea acestuia, cât și pentru împiedicarea propagării la alte construcții învecinate.
Unul dintre proprietari, un bărbat în vârstă de 70 a suferit, o ușoară intoxicație cu fum și atac de panică. A fost preluat de echipajul SMURD prezent la fața locului, dar, deoarece starea de sănătate s-a îmbunătățit după acordarea primului ajutor, a refuzat transportul la spital. Chiar daca incendiul a fost localizat în limitele găsite, pagubele materiale sunt consistente.
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21.00. În urma verificărilor efectuate s-a constatat ca evenimentul s-a produs, cel mai probabil, în urma scanteilor mecanice produse ca urmare a utilizării unui dispozitiv de taiere electric (flex).

Vineri, 5 iulie

Motociclist rănit pe DN2 D – Valea Sării

Comunicat de presă ISU Vrancea: Un echipaj SMURD din cadrul Secției de Pompieri Vidra a intervenit în urma producerii unui accident rutier pe DN2D, în apropierea localității Valea Sării, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă. Paramedicii au acordat primele îngrijiri medicale unui bărbat, în vârstă de 40 ani, conducătorul motocicletei, care prezenta suspiciune de fractură membru inferior drept, fiind transportat și predat la CPU Vidra pentru investigații suplimentare.

Comunicat de presă IPJ Vrancea: La data de 5 iulie, ora 13.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizati cu privire la faptul că pe DN 2D, in loc. Valea Sării s-a produs un accident rutier între o motocicletă și un autoturism. Din primele verificări efectuate de polițiști rezultă că un bărbat, de 38 ani, în timp ce conducea un motociclu din direcția Focșani – Lepșa, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu un autoturism. A rezultat rănirea ușoară a motociclistului, acesta fiind transportat la spital, in vederea primirii de îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate in cadrul unui dosar penal întocmit pentru vătămare corporală din culpă.

Accident între o autoutilitară și un camion cu lemne, la Năruja

Comunicat de presă ISU Vrancea: Pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Năruja au intervenit cu accesoriile de descarcerare din dotarea autospecialei în urma unui accident rutier produs pe raza localității Năruja între o autoutilitară și un autocamion încărcat cu lemne. S-a acționat pentru extragerea unei persoane, conducătorul autoutilitarei, care a fost predat echipajului SAJ Vrancea sosit la locul evenimentului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Comunicat de presă SAJ Vrancea: Vineri, la ora 15:32, Dispeceratul SAJ a primit o solicitare pentru un accident rutier produs în localitatea Năruja, ieșire spre Nereju. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme; spre locul solicitării a fost direcționată o ambulanță SAJ de tip B2, echipajul medical identificând o victimă de sex masculin în vârstă de 42 de ani, conștient, instabil hemodinamic, ce prezenta traumatism craniocerebral acut. După ce i-au fost acordate îngrijiri medicale la locul solicitării, pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani.

Sâmbătă, 6 iulie

S-au răsturnat cu ATV-ul

Comunicat de presă ISU Vrancea: 2 persoane au necesitat asistență medicala în urma unei plimbări cu un ATV în zona Lepșa, din comuna Tulnici. Deoarece vehiculul s-a răsturnat într-o zonă abruptă, greu accesibilă, la marginea unui drum forestier, cele doua victime au fost aduse la echipajele de intervenție de către reprezentanții Salvamont Vrancea. Paramedicii SMURD din cadrul Secției de Pompieri Vidra au intervenit pentru acordarea primului ajutor unui bărbat, în vârstă de 41 ani, iar un echipaj SAJ Vrancea a preluat un bărbat, în vârstă de 21 ani, ambii cu politraumatisme și escoriații. Victimele au fost transportate și predate la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Comunicat de presă SAJ Vrancea: Sâmbătă, ora 13:19, Dispeceratul SAJ a primit o solicitare despre un accident, în care a fost implicat un ATV, produs pe drumul forestier spre Soveja. În accident au fost implicați doi bărbați în vârstă de 21 și 43 de ani. Către locul solicitării au fost direcționate o ambulanță SAJ de tip B2 și un echipaj SMURD, care au identificat victimele, le-au acordat îngrijiri medicale la locul solicitării și le-au transportat la Camera de Primiri Urgențe Spital Vidra. Ulterior pacienții au fost transportați de ambulanțele SAJ la Unitatea de Primiri Urgențe Spital Focșani.

Cinci persoane rănite, în urma unui accident la Valea Sării

Comunicat de presă ISU Vrancea: Pompieri militari și reprezentanți SAJ Vrancea au intervenit în urma producerii unui accident rutier în urma căruia au rezultat 5 victime, dintre care 3 încarcerate, produs pe raza localității Valea Sării, sat Colacu. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul ISU Vrancea, cu o ambulanță SMURD, o autospecială pentru descarcerare și o autospecială de stins incendii. S-a acționat pentru extragerea a 3 persoane rămase blocate în interiorul autovehiculului care a ajuns în afara părții carosabile. Acestea erau conștiente, dar prezentau diverse traumatisme. Au fost preluate și transportate la spital pentru investigatii suplimentare și tratament.

Comunicat de presă IPJ Vrancea: La data de 06.07.2024, la ora 19.01, I.P.J. Vrancea a fost sesizat, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe DN 2 D, la km 41+800 m, în localitatea Valea Sării, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia un autoturism a ieșit în afara părții carosabile. Din primele verificări s-a stabilit că în autoturism se aflau cinci persoane, care au fost transportate ulterior la spital. Toate victimele sunt conștiente. În zonă traficul se desfășoară normal. În prezent, se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului. Persoanele rănite (2 femei și trei bărbați) au vârste cuprinse intre 61 și 77 de ani. Unul dintre pasageri a fost rănit grav, iar ceilalți ușor.

Comunicat de presă SAJ Vrancea: Sâmbătă, la ora 19:00, Dispeceratul SAJ a primit o solicitare pentru un eveniment rutier – un autoturism a părăsit partea carosabilă – la ieșire din localitatea Tichiriș. Către locul solicitării au fost direcționate trei ambulanțe SAJ tip B2 și două echipaje SMURD. La locul solicitării au fost identificate cinci victime conștiente, trei încarcerate, cu vârsta cuprinsă între 60-76 de ani, ce prezentau politrumatisme prin accident rutier. După ce le-au fost acordate îngrijiri medicale la locul solicitării, victimele au fost transportate la Spital.

Duminică, 7 iulie

Incendiu la două gospodării din Țifești

Comunicat de presă ISU Vrancea: Pompierii militari din cadrul Stației Panciu au intervenit inițial cu 2 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la construcții pe o suprafață de cca. 180 mp în localitatea Olesesti, comuna Țifești. Intervenția s-a desfășurat în cooperare cu SVSU Țifești. Din cauza suprafeței mari afectate, s-a luat măsura suplimentării forțelor de intervenție cu încă un echipaj cu o autospecială de stins incendii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta cu violență, generalizat la mai multe anexe gospodărești din două proprietăți învecinate.
Pe timpul desfășurării misiunii, un bărbat, în vârstă de 91 ani, a suferit un atac de panică. Acesta a primit asistență medicală la fața locului, din partea echipajului SMURD, dar a refuzat transportul la spital. În urma incendiului, la una dintre gospodării au ars o bucătărie de vară și două anexe pe o suprafață de cca 100mp, iar la cealaltă proprietate anexe gospodărești pe o suprafață cumulata de cca. 150 mp, precum și bunurile depozitate în interior.

O tânără de 22 de ani a murit în urma unui accident în zona Tișița

Comunicat de presă IPJ Vrancea: Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au intervenit la un eveniment rutier sesizat prin SNUAU 112 la ora 19.31, produs pe DN 24, în afara localității Tișița. În urma coliziunii ce a avut loc între două autoturisme, a rezultat rănirea a patru persoane (conducătorul unuia dintre autoturisme, 2 femei și un minor, de aproximativ 4-5 ani), dintre care una în stare foarte gravă. Din nefericire, una dintre femeile rănite, în vârstă de 22 de ani, a decedat. Cealaltă femeie este rănită grav, iar conducătorul auto și minorul au fost răniți ușor. Toate cele 4 persoane sunt din județul Vrancea. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului.

Comunicat de presă ISU Vrancea: Pompierii militari au intervenit cu 2 echipaje în urma accidentului rutier produs în zona Tisița, în care au fost implicate 2 autoturisme și au rezultat 5 victime. La fața locului s-au deplasat și reprezentanți SVSU Mărășești cu o autospeciala de stins incendii, precum și 3 ambulanțe SAJ Vrancea.

Comunicat de presă SAJ Vrancea: Duminică, la ora 19:22, Dispeceratul SAJ a primit o solicitare pentru un accident rutier produs pe DN2 Tișița spre Tecuci în care au fost implicate două autoturisme. Spre locul solicitării au fost direcționate trei ambulanțe SAJ: două tip B2 și una tip C2. La locul solicitării, echipajele medicale de urgență au identificat cinci victime: doi bărbați conștienți ce prezentau escoriații – au refuzat transportul la spital; copil în vârstă de 4 ani conștient, ce prezenta traumatism cranian deschis preluat de ambulanța C2 și transportat la spital, victimă de sex feminin în vârstă de 25 ani, conștientă ce prezenta traumatism antebraț drept care a fost preluată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani de către o ambulanță SAJ tip B2 și o victimă de sex feminin în vârstă de 22 ani decedată.

Sursa foto: ISU Vrancea, SAJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?