Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Mera. Lucrări de modernizare și de refacere a infrastructurii rutiere

1.384.304,34 lei este suma pe care autoritățile din comuna Mera vor să o investească în infrastructura rutieră. Este vorba despre un contract scos la licitație, prin care ar urma să fie executate lucrări pentru străzile care asigură legătura la rețeaua de drumuri comunale, județene, naționale și la alte artere din interiorul comunei, adică pe Mănăstirii – tronson 1 și 2, Canton, Izvorului și Al. I. Cuza, în lungime totală de 2.731,87 de metri.

În caietul de sarcini se detaliază că vor fi efectuate lucrări pentru scarificarea şi reprofilarea mecanică cu autogrederul a împietruirii existente, realizarea stratului de balast cu aşternere şi compactare mecanică, a stratului de piatră spartă amestec optimal cu aşternere şi compactare mecanică, a stratului de legătură din mixtura asfaltică și a celui de uzură din beton asfaltic, iar la final – închiderea suprafeţei stratului de uzură cu dressing.

Pe toate străzile avute în vedere „traseul proiectat al fiecărui drum în plan va urmări traseul existent, pentru evitarea exproprierii terenurilor, fapt ce ar complica începerea execuției lucrărilor”, în condițiile în care în caietul de sarcini se precizează că „termenul de execuție este de 5 luni de la data predării amplasamentului liber de sarcini”. Cu toate acestea, se acceptă întârzieri pentru motive justificate, printre care sunt menționate condițiile meteo „extrem de nefavorabile, precum și temperaturi care (…) nu permit punerea în execuție a unor materiale sau procedee tehnice”.

Totodată, se are în vedere ca motiv justificat și „prelungirea termenului de finalizare a investiției privind execuția rețelelor de canalizare prevăzute a se realiza în cadrul proiectului Regional „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea – Etapa aIII-a în perioada 2021 – 2027”, aferente UAT Mera pe străzile Orhideelor, Aleea Florilor, Luminișului, Stejarului, Pinului, Cotul din Vale, Tinereții, Bujorului”.

În prezent, străzile nu prezintă siguranță în exploatare datorită lipsei totale a lucrărilor de întreținere și modernizare, partea carosabilă este „rea”, existând numeroase defecte – cum ar fi gropi, făgașe, șanțuri provocate de scurgerea apelor meteorice pe suprafața părții carosabile, scurgerea apelor pluviale nu este asigurată în mod corespunzător, actualmente străzile aflându-se la stadiul de drumuri de pământ.

De asemenea, în perioadele ploioase, drumurile devin greoaie circulației atât pentru oameni cât și pentru vehicule cu tracțiune animală sau autovehicule. În perioadele cu precipitații abundente (primăvară, toamnă, iarnă), străcile sunt impracticabile, ceea ce duce, de multe ori, la întârzierea activităților locale”, se explică în documentație.

Sursa foto: https://www.facebook.com/comuna.meravn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?