Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Gorj: Dosar penal după ce subiectele de la proba de Limba şi literatura română a Bacalaureatului au apărut în mediul online

            Poliţiştii au întocmit, luni, un dosar penal pentru infracţiunea de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce în mediul online au apărut subiectele de la prima probă scrisă a Bacalaureatului, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

            Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că, în jurul orei 9.20, în timpul susţinerii examenului de Bacalaureat 2024, la disciplina Limba şi literatura română, în mediul online au apărut imagini în care sunt prezentate subiectele examenului, atribuite centrului de examinare constituit în cadrul Colegiului Tehnologic „Ion Mincu”, din localitate.

            În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, cercetările continuând pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta şi luarea măsurilor legale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Verificări în acest caz efectuează şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj.

            „Vorbim despre o fraudare a primei probe a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, prin fotografierea şi distribuirea subiectelor de Limba şi literatura română. Comisia judeţeană a examenului de Bacalaureat s-a deplasat la centrul de examen pentru analizarea situaţiei şi stabilirea măsurilor, conform legislaţiei în vigoare”, a precizat, pentru AGERPRES, Ionuţ Catrina.

            O situaţie similară a avut loc, săptămâna trecută, la proba de la matematică a Evaluării Naţionale. Şi în acel caz, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce în spaţiul public ar fi apărut subiectele de la matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?