Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Centru de colectare prin aport voluntar în Odobești

            1.794.407,96 de lei este suma pentru care autoritățile din Odobești au încredințat, prin licitație publică, un contract privind înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar (CAV) din acest oraș. Banii vin din fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cu explicația că „investiția propusă este necesară pentru sprijinirea accelerării procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară”.

Prin acest proiect, pe o suprafață totală de teren de 3.272 metri pătrați va fi amplasată o platformă carosabilă parțial acoperită, o alee pietonală, împrejmuirea și poarta de acces auto. Totodată, va exista și spațiu verde, pe o suprafață de 414 mp, urmând a fi amplasați și 8 stâlpi de iluminat. În caietul de sarcini se arată însă că vor exista și alte dotări ulterioare. Spre exemplu, achiziția de containere se va realiza centralizat de Ministerul Mediului.

Este vorba despre trei containere tip baracă (unul pentru administrare – supraveghere, unul frigorific – pentru cadavre de animale mici, iar altul pentru colectarea deșeurilor periculoase), trei containere prevăzute cu presă – pentru hârtie/ carton, plastic, textile, alte trei închise și acoperite, de tip walk-in, pentru deșeuri electrice/ electronice, inclusiv a celor de uz casnic, dar și a celor de mobilier din lemn, două containere de tip SKIP deschise, pentru deșeuri din sticlă/ geam (sticle, borcane, alte recipiente), trei containere deschise, înalte (de tip ab-roll), pentru anvelope, deșeuri metalice sau deșeuri de curte/ grădină (crengi, funze etc), dar și alte trei containere deschise joase (tot de tip ab-roll), pentru deșeurile provenite din construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?