Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

ULTIMA ORĂ! Bacalaureat 2024. SUBIECTELE la Limba română, profilele uman și pedagogic

Luni a avut loc prima probă scrisă de la examenul de Bacalaureat 2024, la Limba și Literatura Română. Examenul a început la ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele primite.

Baremul va fi publicat la ora 15:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Subiectele au apărut în presă, neoficial, fiind primite de elevii de la profilul real, la 20 de minute de la începutul oficial al probei.

Primele două subiecte sunt identice atât la profilul real, cât și la uman, singura diferență între examene fiind ultimul subiect, unde diferă tema eseului.

Subiectul I

În partea A a primului subiect, elevii au avut de rezolvat cinci exerciții pe baza fragmentului primit la prima vedere și anume „O vizită la Tudor Arghezi” (din volumul „Amintiri și portrete”), de Gabriel Dimisianu.

Subiectul II

Elevii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian.

Subiectul III

La ultimul subiect, cel mai amplu al examenului de Bacalaureat, candidații de la profilul real au avut de scris un eseu de minim 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile nuvelei „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici.

Elevii de la profilul uman au avut de elaborat caracterizarea unui personaj din „Moara cu noroc”, potrivit stirileprotv.ro și observatornews.ro.

Bacalaureat 2024 continuă marți, cu a doua probă scrisă, cea obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Joi, va avea loc proba la alegere a profilului și vineri proba la Limba și literatura maternă de la examenul de BAC 2024.

Primele rezultate de la BAC 2024 vor fi publicate în 8 iulie. În aceeași zi, între orele 12:00-18:00, cei nemulțumiți de nota primită pot depune contestații. Pe 12 iulie vor fi afișate rezultatele finale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației. 

Ministerul Educației va publica subiectele de la BAC 2024 și baremele de corectare după ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro

Potrivit Ministerului Educației, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul de bacalaureat în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?