Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Elena Lasconi – noul preşedinte al USR: Susţin parteneriatul civil; statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui

          Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a câştigat competiţia internă pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România. Ea a precizat miercuri, după anunţarea rezultatelor alegerilor interne, că va reîncepe reconstrucţia USR, construind „punţi între oameni şi între generaţii”. (…) „Asta o să fac şi în USR şi o spun cu mare încredere. Aşa cum e într-un oraş, când câştigi primăria cu majoritate, reprezinţi, după alegeri, fiecare cetăţean al acelui oraş, aşa o să fac şi în USR. Suntem o echipă, iar eu toată viaţa am lucrat în echipă”, a mai spus Elena Lasconi.

          Noul preşedinte al USR a anunţat miercuri că îşi va depune candidatura pentru alegerile prezidenţiale din acest an, menţionând că dacă va ajunge în turul al doilea va câştiga scrutinul pentru funcţia supremă în stat. Liderul USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că a fost sunată de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, pentru a fi felicitată după alegerea sa în funcţia de preşedinte al USR. „Da, m-a sunat domnul general Ciucă şi m-a felicitat şi i-am mulţumit foarte mult, doreşte să vorbim, o să vorbim, sunt om al dialogului, dar eu decizii nu o să iau de una singură, pentru că aia înseamnă să fii dictator şi nu lider. (…)”, a spus Lasconi, la Digi 24.

           Elena Lasconi a afirmat miercuri că vede căsătoria ca fiind între un bărbat şi o femeie şi a subliniat că susţine parteneriatul civil „cu toată fiinţa” sa. „Am o singură sensibilitate, cu căsătoria. Căsătoria o văd dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat şi susţin parteneriatul civil cu toată fiinţa mea. Fără nicio discuţie. USR este un partid de dreapta, un partid pro-libertate şi eu cred că statul nu are de ce se intervină în dormitorul nimănui şi în viaţa nimănui. Statul ar trebui să se ocupe să facă în aşa fel încât oamenii să trăiască mai bine aici şi să nu îşi dorească să plece din ţara asta asta. Asta e cel mai important. (…) Ştiu că există un proiect deja. (…) Eu iau foarte în serios asta şi din toate discuţiile pe care le-am avut cu cei din comunitatea LGBT să ştiţi că ei sunt foarte supăraţi pentru că sunt folosiţi cumva ca masă de manevră în alegeri. (…)”, a spus Lasconi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?