Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Cluj: UBB oferă specializări noi pentru anul universitar 2024-2025

          Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că oferă viitorilor studenţi noi specializări la nivel de licenţă şi master pentru anul universitar 2024-2025. „Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) le va oferi viitorilor studenţi specializări noi atât la licenţă, cât şi la nivelul studiilor de master. Astfel, UBB propune patru specializări noi la nivel licenţă: Ingineria informaţiei, 4 ani, cu predare în limba engleză – la Facultatea de Matematică şi Informatică; Ingineria informaţiei, 4 ani, cu predare în limba maghiară – la Facultatea de Matematică şi Informatică; Inteligenţă artificială, 3 ani, cu predare în limba engleză – la Facultatea de Matematică şi Informatică; Servicii şi politici de sănătate publică, 3 ani, cu frecvenţă, în limba română – la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UBB.
          De asemenea, la nivel master, candidaţii vor avea la dispoziţie tot patru programe noi de studiu, astfel: Studii şi cercetări est-asiatice/East Asian Studies and Research – 2 ani, cu frecvenţă, în limbile română, chineză, coreeană, japoneză – la Facultatea de Litere; Health Economics – 2 ani, cu frecvenţă, în limba engleză – la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor; Management bazat pe date – 2 ani, cu frecvenţă, în limba maghiară – la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor; Securitate globală şi politicile privind drepturile omului/ Global security and human rights policies – 2 ani, cu frecvenţă – în limba engleză – la Facultatea de Istorie şi Filosofie, arată sursa citată. Potrivit acesteia, perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 15 şi 31 iulie. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile pentru fiecare dintre cele 22 de facultăţi ale UBB.

          Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca oferă absolvenţilor de liceu peste 27.800 de locuri la facultăţile sale în cadrul sesiunii de admitere din această vară. Potrivit sursei citate, candidaţii vor putea alege între cele 257 de programe de licenţă (învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă), respectiv cele 219 de programe de master (învăţământ cu frecvenţă sau frecvenţă redusă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?