Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

FOTO: Prefectul Marius Iorga – apel pentru protejarea mediului. Localitățile vrâncene nu îndeplinesc țintele de reciclare a deșeurilor

          Nicio localitate din Vrancea nu a atins ținta de 50% pentru reciclarea deșeurilor municipale colectate de la populație. Situația gestionării deșeurilor la nivelul localităților din Vrancea a fost discutată, ieri, în ședința Colegiului Prefectural care a fost centrată pe tema protecției mediului. Agenția pentru Protecția Mediului, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu și Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea au prezentat rapoarte și informări cu privire la principalele activități derulate în cursul anului trecut, printre care și gestionarea deșeurilor, calitatea apei, aerului și solului și, în general, a mediului.     Un raport prezentat de comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, a arătat că, anul trecut, au fost realizate 70 de acțiuni pe linia colectării și depozitării deșeurilor fiind aplicate amenzi în valoare de 465 mii lei. La acestea se adaugă cele 17 sancțiuni aplicate în urma controalelor realizate la sesizările depuse de cetățeni, cu o valoare de 380 mii lei. De asemenea, au fost întocmite și două sesizări penale. Acțiunile de control au continuat în acest an când au fost aplicate șase amenzi, cu o valoare de 140 mii lei. O situație aparte este la Slobozia Bradului, probabil cea mai amendată autoritate locală din Vrancea pentru situația gestionării deșeurilor. Aici sunt înregistrate cele mai multe cazuri de incendiere a deșeurilor, în speciale plastic și cauciuc, rezultat în urma dezmembrării autovehiculelor sau echipamentelor electrice duse la reciclat.

          În cadrul ședinței de ieri, prefectul Marius Iorga a făcut un apel către cetățeni și către instituțiile publice să se implice pentru protejarea mediului, a naturii, astfel încât să fie asigurat un viitor curat generațiilor viitoare.

“Protecția mediului este, dincolo de obligația morală a fiecăruia, și o obligație legală! Numeroasele schimbări climatice și apariția unor fenomene meteo extreme sunt doar câteva dintre efectele determinate de impactul puternic pe care activitățile umane în general și cele din sfera industrială, în special, le au asupra mediului. Tocmai de aceea, fac și pe această cale un apel la vrânceni să fie responsabili în ceea ce privește păstrarea unui mediu curat,  pentru că natura înseamnă viață! Cer totodată o implicare a reprezentanților unităților administrativ teritoriale în gestionarea cu prioritate a problemelor de mediu, implicarea în a corecta și sancționa, acolo unde este cazul, abaterile repetate ale unor vrânceni, persoane fizice sau juridice, care, prin acțiunile lor, nu arată un minim respect față de mediul care ne găzduiește cu atâta îngăduință! ”, a declarat Marius Iorga, prefectul județului Vrancea.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?