Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Continuă instalarea noilor echipamente IT în unitățile școlare din Focșani

Facebook Cristi Valentin Misăilă:

Continuăm să instalăm noile echipamente IT în unitățile școlare din Municipiul Focșani conform programului! Astăzi (luni, 17 iunie – n.r.) a început montarea de display-uri interactive la Școala Gimnazială „Anghel Saligny”. În această săptămână vor fi livrate echipamente IT doar în școlile gimnaziale, deoarece este perioada examenului de Bacalaureat și nu este permis accesul în liceele din Municipiu.

Săptămâna viitoare, în perioada examenului de Evaluare Națională, se va continua cu livrarea și instalarea echipamentelor IT și în liceele focșănene. Până acum au fost instalate 64 display-uri interactive la Școala Gimnazială „Ion Basgan”, Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, Liceul Tehnologic G.G. Longinescu”, grădinițele 4, 13, 15. În aceste unități școlare au fost aduse și imprimantele multifuncționale.

De asemenea, imprimante au fost aduse și la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare”, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”. Adică 167 de imprimante multifuncționale și 15 scannere portabile.

Echipamentele IT sunt asigurate printr-un proiect european finanțat prin PNRR. La final, vom avea 422 săli de clasă cu echipamente IT precum display interactiv, sistem all-in-one pentru cadrul didactic, sistem de sunet, cameră videoconferință, imprimantă multifuncțională, scanner documente portabil.

De asemenea, vor fi  25 laboratoare de informatică dotate cu display interactiv, sisteme all-in-one pentru elev și cadrul didactic, sistem sunet, cameră videoconferință, router wi-fi precum și alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Tot prin PNRR asigurăm dotarea cu mobilier școlar nou în toate școlile și liceele din Municipiul Focșani! Investim în educație, investim în viitorul copiilor noștri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?