Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

IPJ Vrancea – Depistați conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive:

La data de 12 aprilie, ora 08.36, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 30 de ani, din județul Timiș, în timp ce a conducea un autoturism pe Drumul Național 2 E 85, în interiorul localității Popești. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

            Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

            La data de 14 aprilie, ora 00.01, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe strada Ulmului, a parcat un autocamion în care se află mai mulți ocupanți ce adoptă un comportament suspect.

Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului a identificat o autoutilitară, la volanul căreia se afla un bărbat, de 22 de ani, din Focșani, iar alți trei bărbați erau pasageri.

Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 22 de ani a condus autoutilitara în jurul orei 23.00, din localitatea Popești, pe Drumul Național 2 E85, până în parcarea de pe strada Ulmului. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a substanțelor psihoactive consumate. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

            La data de 14 aprilie, ora 08.05, polițiștii Serviciul Rutier au depistat un bărbat de 27 de ani, din județul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 E85, în zona Tișița. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

            În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive. Un alt bărbat, de 26 de ani, din județul Iași, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier în cursul aceleiași zile, în jurul orei 15.45, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 E85 – Tișița. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

            Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

            Duminică, 14 aprilie, în jurul orei 09.30, polițiștii din cadrul din cadrul Poliției Orașului Odobesti au depistat un bărbat, de 54 de ani, din Jariștea, în timp ce conducea un autoturism în localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0.96 mg/l alcool pur în aerul exprirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

            La data de 14 aprilie a.c., ora 10.30, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Nistorești, în timp ce conducea un autoturism în orașul Odobești. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost  întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

            Tot duminică, 14 aprilie, în jurul orei 13.48, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat un bărbat, de 36 de ani, din comuna Tătăranu, în timp ce conducea o autoutilitară. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

            În această dimineață (luni, 15 aprilie – n.r.), în jurul orei 07.40, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Județean 205 R, în afara localității Slobozia Ciorăști, un bărbat, de 40 de ani, din Măicănești, în timp ce conducea un tractor agricol, deși nu deținea permis de conducere corespunzător. Totodată, polițiștii l-au tesat cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

            Poliţiştii rutieri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?