Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Bătaie la un restaurant la intrare în Adjud; agresorul a fost trimis la închisoare și obligat să muncească în folosul comunității

Un bărbat de 41 de ani din Adjud, cu antecedente penale, a fost trimis la închisoare în urma unui scandal pe care l-a provocat într-un restaurant situat la intrarea în acest municipiu. Inculpatul a fost găsit vinovat pentru lovire, în condițiile în care, imediat după incidentul din septembrie 2019, a părăsit teritoriul României, neputând fi audiat. Însă întreaga agresiune fusese surprinsă de camerele de supraveghere din parcarea restaurantului, iar instanța a reținut și că inculpatul nu era „la prima acţiune de acest gen, din fişa de cazier rezultând că a suferit mai multe condamnări pentru infracţiuni cu violenţă, comise atât în ţară, cât şi în străinătate”.

Citatul provine de pe rejust.ro, acolo unde instanța, în motivare, a subliniat că „situaţia în sine nu era de natură a-l determina pe inculpat să reacţioneze agresiv, însă nivelul educaţional, mediul din care provine şi impulsivitatea crescută, pe fondul scăderii stăpânirii de sine cauzată de consumul băuturilor alcoolice l-au determinat să acţioneze violent”. Mai mult, concluzia a fost că „inculpatul are un fond comportamental agresiv, putând oricând recidiva, prezentând pericol social crescut”. Pedeapsa în sine pentru fapta comisă nu a fost însă extrem de mare, fiind stabilită de instanța de fond la 6 luni.

Dar, pe lângă aceasta, instanța a constatat „că fapta ce face obiectul prezentei cauze, comisă la data de 20.09.2019, este concurentă cu fapta comisă la data de 21.07.2018, pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare (…), constată că fapta ce face obiectul prezentei cauze este comisă în stare de pluralitate intermediară, prin raportare la pedeapsa cu amenda de 1.400 lei, aplicată prin sentinţa penală (…), contopeşte pedepsele aplicate astfel: pedeapsa cea mai grea de 2 ani, (…) la care adaugă o treime din pedeapsa stabilită pentru fapta ce face obiectul prezentei cauze, respectiv 2 luni, precum şi amenda penală aplicată (…), inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 2 ani, 2 luni închisoare şi 1.400 lei amendă penală reprezentând 140 zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei.

Constată că prin sentinţa penală (…) s-a dispus înlocuirea amenzii penale de 1.400 lei aplicată inculpatului, cu 140 zile de muncă în folosul comunităţii, inculpatul urmând a executa pedeapsa de 2 ani, 2 luni închisoare, în regim de detenţie, precum şi 140 zile de muncă în folosul comunităţii. (…) Ia act că persoana vătămată (…) nu s-a constituit parte civilă. (…) obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 800 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi în faza de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?