Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

ANM: Instabilitate atmosferică în Vrancea și restul țării, cu descărcări electrice, izolat grindină și vijelii; vremea se răcește semnificativ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, în intervalul 16 aprilie, ora 14 – 18 aprilie, ora 20, instabilitate atmosferică în toată țara, ploi (inclusiv torențiale) și vijelii, cu temperaturi care vor scădea semnificativ. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, averse, trecător descărcări electrice, izolat grindină și vijelii, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest.

Totodată, ANM a emis o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă și în zona montană a județului Vrancea.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 16-04-2024
Ora : 10:00
Nr. mesajului:1
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor
Mesaj :

 

 INFORMARE METEOROLOGICĂ


Interval de valabilitate: 16 aprilie, ora 14 – 18 aprilie, ora 20
Fenomene vizate și zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 aprilie, ora 15 – 17 aprilie, ora 15
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

sursă text și hartă: meteoromânia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?