Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Odobești. Sediul Poliției Locale va fi reabilitat

          Primăria Odobești vrea să reabiliteze clădirea în care își are sediul Poliția locală din acest oraș. Și, pentru acest obiectiv, s-au găsit în visterie 300.640,23 lei, adică suma estimată a fi suficientă pentru toate tipurile de lucrări necesare. Lucrări care, odată finalizate, trebuie să aibă o garanție de 3 ani, termen care curge de la momentul în care se face recepția. Aceasta înseamnă că „în perioada de garanție, antreprenorul are obligația (…) de a executa toate lucrările de modificare, reconstrucție și remediere a viciilor, contracțiilor și a altor defecte”.

Concret, se doresc a fi efectuate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/ sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat din clădire, sisteme de management energetic integrat pentru clădire, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente, lucrări pentru asigurarea cerințelor de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități, precum și alte tipuri de lucrări care conduc la eficientizarea energetică a clădirii.

La acest ultim punct, se detaliază că este vorba despre repararea trotuarelor de protecție, a acoperișului – ceea ce va presupune inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice la nivelul terasei și a sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă. Totodată, vor fi refăcute elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și/ sau afectează funcționalitatea clădirii, vor fi refăcute finisajele interioare în zonele de intervenție și așa mai departe.

Poliţia Locală din Odobești a fost înfiinţată în ianuarie 2019, instituția fiind în subordinea directă a primarului orașului. Potrivit site-ului instituției, Poliția Locală Odobești are un șef serviciu, un polițist local principal, un polițist local superior și doi polițiști locali asistent, care au în grijă ordinea şi liniştea publică, protecţia mediului, activităţi comerciale, disciplina în construcţii și afişajul stradal, evidența persoanelor, circulația pe drumurile publice, pază, putând totodată „asigura, în condiţiile legii, paza transporturilor bunurilor şi a valorilor, constând în sume de bani, titluri de credite, cecuri sau alte înscrisuri de valoare, bijuterii, metale şi pietre preţioase, aparţinând orașului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?