Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Invitație la vernisajul expoziției „Origini”, astăzi, la Teatrul Pastia

Comunicat de presă:

          Asociația RogoART Focșani vă invită la un eveniment cultural care celebrează arta plastică și oamenii ei. Luni, 16 aprilie, de la ora 18.00, în foaierul Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”, se va vernisa expoziția ORIGINI care reunește lucrări de șevalet ale cunoscutului artist plastic Virginia Georgescu-Hosszú. Evenimentul este organizat de Garsoniera Culturală, proiect al Asociației RogoART, în parteneriat cu Teatrul Municipal. Prezintă Gabriela Andone, președinta Asociației RogoART, și Ovidiu Octavian Opaiț, artist plastic și profesor la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani. Curator: Rodica Croitoru.
          După încheierea carierei didactice, Virginia Hosszú a continuat să rămână activă în lumea artei, ca grafician, poet și autor de proza scurtă, lucrând intens în atelierul personal. Gabriela Andone, președinta Asociației RogoART: “Un artist trăiește complet și total în lumea artei și nu se retrage din activitate niciodată. Așa se întâmplă și cu dna Virginia Georgescu-Hosszú , “mama” noastră artistică, de la Garsoniera Culturală. Dna profesor este mentorul artistic-senior al proiectului Garsoniera Culturală încă din anul înființării acesteia, 2019, participând aproape la fiecare atelier de sâmbătă. Am parcurs împreună o călătorie frumoasă, în care am promovat arta și am atras și slefuit noi talente. Am gândit expoziția „ORIGINII” împreună pentru a onora originile sale fizice și spirituale. De la rădăcinile dacice prin tablourile „Spirala dacică” si „Dansul fecioarelor dace” la rădăcinile spirituale prin tablouri ce înfățișează „Pomul vietii” sau imagini christice, în toate regăsim aceeași înțelegere profundă a materiei și a spiritului din care suntem zămisliți. Deși stilul inconfundabil se regăsește în toate tablourile în care reda
în tehnica grafica de șevalet transpuneri stilizate ale unor simboluri naționale sau universale, amprenta ei personală face ca fiecare lucrare să fie unică și absolut impresionantă. Asupra unor teme se apleacă mai intens și le reia în forme diferite pe măsură ce, asemeni lui Brâncuși, caută să ajungă la esența dezbrăcată de adaosurile inutile ale formei.”
          Lucrările Virginiei Georgescu-Hosszú se află în colecții particulare din țară și din străinătate, în ambasade sau spații muzeale, iar câteva împodobesc pereții “Garsonierei culturale”. Expoziția „ORIGINI” conține o selecție din lucrările aflate în atelierul artistei, precum și din câteva colecții private. Suntem convinși că selecția de lucrări va aduce în atenția publicului iubitor de artă și frumos un artist care merită onorat pentru activitatea de o viață, de întreaga comunitate culturală vrânceană. Vă așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?