Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Ciolacu: Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului

Premierul PSD Marcel Ciolacu a transmis duminică un mesaj, după atacul Iranului asupra Israelului, arătând că România este pe deplin solidară cu poporul israelian. ”Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac şi susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor săi”, a declarat premierul pe platforma X.

          Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a afirmat duminică, în contextul atacului Iranului asupra Israelului, că MAE este în contact cu ambasadele României din regiune. ”Suntem profund îngrijoraţi de situaţia securităţii din Orientul Mijlociu. România condamnă ferm atacul Iranului asupra Israelului şi solicită evitarea unei escaladări ulterioare. Urmărim îndeaproape situaţia şi suntem în contact cu Ambasadele României din regiune”, a scris Luminiţa Odobescu pe platforma X.

          Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete către Israel, dintre care „marea majoritate” a fost interceptată fără consecinţe grave, doar o bază militară suferind „pagube minore”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează AFP.  Liderii G7 au asigurat duminică Israelul de „sprijinul lor deplin” după atacul Iranului, spunând că sunt „gata să ia măsuri” împotriva Teheranului „ca răspuns la alte iniţiative destabilizatoare”, relatează AFP.

          Iranul susţine că a informat Statele Unite cu privire la intenţia sa de a efectua o operaţiune „limitată” împotriva Israelului ca răspuns la atacul mortal lansat la începutul lunii aprilie asupra consulatului iranian din Siria şi pus pe seama Israelului, relatează AFP. Liderii Iranului, inclusiv ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, au promis să „pedepsească” Israelul pentru atacul mortal care a ucis şapte militari iranieni la Damasc pe 1 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?