Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Autoturism pentru Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu din Odobești

          Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea a obținut fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru implementarea proiectului „Reabilitarea, accesibilizarea și dotarea Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu”, în cadrul axei pentru renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități. Și, printre alte investiții din cadrul proiectului, instituția are la dispoziție 86.000 lei, pentru achiziția unui autoturism.

Necesitatea achiziției este oferită în caietul de sarcini, anume că „în vederea acordării unor servicii individualizate și de calitate și cât mai aproape de beneficiari este necesară dotarea cu un mijloc de transport/ autoturism, respectiv cu aparatură/ instrumente de recuperare neuromotorie”. Iar de aici se va ajunge, arată instituția, la „creșterea numărului de persoane cu dizabilități care vor avea acces la servicii de recuperare neuromotorie de calitate, prin asigurarea serviciilor inclusiv pentru persoane cu dizabilități nedeplasabile sau imobilizate la pat”.

Totodată, se arată concret și ce anume se caută: „Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu pentru persoane cu dizabilități Odobești din Cadrul DGASPC Vrancea se află în incinta curții centrelor CIA I, CIA II și CITO din localitatea Odobești. Automobilul de 7 persoane cu scaune rabatabile va face posibilă deplasarea specialiștilor la beneficiarii nedeplasabili, asigurând tratamentul de recuperare neuromotorie la domiciliul acestora, cu ajutorul echipamentelor/ aparatelor mobile”. În același timp, se urmărește „conceperea serviciului ca un set de servicii care, în funcție de necesități, poate fi acordat și în sistem mobil”, ceea ce „constituie caracterul inovator și o valoare adăugată serviciilor sociale asigurate”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?