Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

„Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Comuna Naruja, judetul Vrancea”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

UAT Comuna Naruja, anunta inceperea proiectului cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Comuna Naruja, judetul Vrancea”, implementat de UAT Comuna Naruja, in calitate de beneficiar, conform contractului cu nr. 1631DOT⁄2023, cod F-PNRR-Dotari-2023-0912.

Proiectul este finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație\Componenta C15: Educație\Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior\Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în

sistemul de învățământ preuniversitar\Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasăpreuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 543.252,43 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 456.514,65 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 86.737,78 lei.

Obiectivele urmărite:

–  acces la un sistem de educaţie relevant pentru piața muncii

–   creșterea relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, în contextul utilizării și dezvoltării competențelor digitale

–  personalizarea și asigurarea calității pentru toți elevii

–  flexibilizarea sistemului de educație, pentru a răspunde în mod concret caracteristicilor beneficiarilor și actorilor implicați

–  adaptarea sistemului la schimbările externe și tendințele viitorului.

Investitia va consta in dotarea cu mobilier, echipamente IT si materiale didactice a 10 spatii educative, dupa cum urmeaza:

  • 8 sali de clasa, dotate cu mobilier si echipamente digitale,
  • 1 laborator informatica, dotat cu echipamente digitale specifice si mobilier,
  • 1 laborator de biologie, dotat cu echipamente digitale, mobilier si materiale didactice.

Durata de implementare a proiectului se realizeaza in intervalul august 2023-decembrie 2024.

Persoană de contact:

Grigore Mihaes

Primar

Telefon: 0237677311

Email: primaria_naruja@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?