Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Mărășești. Supraveghere pentru lucrările privind înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar

Primăria Mărășești caută pe SEAP servicii dirigenție de șantier pentru execuția lucrărilor aferente investiției „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în Orașul Mărășești, județul Vrancea”, valoarea contractului fiind estimată la 40.000 lei. Proiectul este unul amplu, Primăria Mărășești obținând finanțare nerambursabilă pentru implementarea acestuia, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

După cum se explică în proiect, la centrul de colectare prin aport voluntar vor putea fi depozitate și colectate separat deșeurile care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”. Este vorba despre deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, deșeuri voluminoase, textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din avelope, deșeuri de echipamente electrice și electronce, baterii uzate, deșeuri periculoase, ba chiar și deșeuri de cadavre de animale, deșeuri de grădină sau deșeuri din construcții și demolări.

Iar la finalul execuției, centrul va avea o platformă carosabilă parțial acoperită, o alee pietonală, spațiu verde, împrejmuire, poartă de acces auto, stâlpi de iluminat, fiind totodată asigurate și toate utilitățile necesare. Și, din ce se explică în licitația organizată acum, „pentru ca proiectul să poată fi implementat cu succes, în conformitate cu prevederile contractului de finanțare încheiat (…), autoritatea contractantă are obligația de a asigura dirigenția de șantier în vederea realizării lucrărilor de investiții (…) prin specialiști atestați, alții decât specialiștii elaboratori ai proiectului”.

Pe de altă parte, se mai detaliază în documentație, „scopul serviciilor (…) este de a crește nivelul calitativ al lucrărilor, de a oferi beneficiarului garanția că executantul căruia i-a fost atribuit contractul de execuție lucrări își va îndeplini toate responsabilitățile asumate prin contract, va respecta prevederile legale, reglementările tehnice, proiectele și caietel de sarcini”.

Tot în documentație se explică și faptul că „contractul intră în vigoare la data semnării de către ambele părți și își va produce efectele pe toată durata perioadei de execuție a lucrărilor la obiectivul „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în Orașul Mărășești, județul Vrancea”, pe toată durata de agaranție acordată lucrărilor de către executant, terminându-se după efectuarea recepției finale a obiectivului, respectiv expirarea perioadei de garanție a lucrărilor. (…) În cazul în care perioada de execuție a lucrărilor se va prelungi, contractul se va prelungi de drept, prin act adițional, pentru aceiași perioadă, fără alte costuri suplimentare”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Nathan Copley – https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?