Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

FOTO: Fabrică de compost și ciupercărie din Nănești, scoase la licitație

Un lichidator judiciar din București anunță scoaterea la vânzare a bunurilor unei societăți care a dezvoltat la Nănești o fabrică de compost și ciupercărie. Prețul total de la care ar porni licitația este de 1.621.137 Euro, fără TVA, sumă în care sunt incluse terenul, construcțiile, precum și bunurile mobile integrate. În urmă cu aproape 10 ani, se anunța că societatea în cauză a atras fonduri europene pentru a produce şi livra compost pentru ciupercile Pleurotus la nivel industrial, dar și că va face funcțională o ciupercărie.

          Acum, lichidatorul judiciar precizează că „activul imobil se vinde doar în bloc ca activ funcțional” și că „persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare (…). Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14.00 (…) Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini”.

          În prețul total de la care pornește licitația sunt incluse: un teren intravilan în suprafață totală de 59.814 metri pătrați, birouri, fabrică compost – fost atelier mecanic, patru module ciupercărie, padocuri (depozite paie) din structură metalică, neintabulate, cu o suprafață de circa 1.000 mp fiecare, dar și mai multe construcții care „sunt într-o stare avansată de degradare și parte din ele sunt demolate și nu aduc aport valorii finale a proprietății subiect”. Totodată, la licitație vor fi vânzute și bunuri mobile integrate, evaluate la 881.397 Euro.

Este vorba despre echipamente tehnologice, baterie compensare putere reactive, linie procesare ciuperci, compresor ABACOMP, sistem cântărire electric SCALEIT, sistem suprapresiune hală, stație pentru dedurizare, flux tehnologic frital, centrală termică, cazan abur, touch screen, platforme, pompă+tablou, grup pompare, bazin vindajabil, stație clorinare, paratrăsnet – instalații electrice depozit, grupuri PSI, mobilier laborator și aparatură, mobilier vestiare, boiler Pro Ariston, chiuvetă cu baterie, termograf cu sondă, senzor psichrometru uși inox, acces Multy Kit, distribuitor Miceliu, sistem supraveghere video, cazan electric și ușă frigorifică culisantă.

          Alte bunuri care vor fi licitate, cu mențiunea că valoarea acestora este „inclusă în proprietatea imobiliară” sunt rețele exterioare apă canalizare, instalații electrice fabrică compost, instalații hidraulice, rețea preizolată încălzire-răcire, instalații electrice – zonă analiză, instalații electrice dependință ciuperci, instalații frig – depozit miceliu, instalație electrică și instalații iluminat interior modul ciupercării.

Sursa foto: https://www.lrj.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?