Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

UPDATE! Ciolacu: Dacă nu ajung pensiile la destinaţie din cauza grevei de la Poştă cred că domnul director va pleca

UPDATE! Activitatea angajaților de la Poșta Română va fi reluată, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, potrivit antena3.ro.

În urma negocierilor cu reprezentanții Poștei Române s-a ajuns la o formă finală a contractului de muncă, iar activitatea angajaților va fi reluată miercuri. ”După zeci de ore de negocieri s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentantiv și Compania Națională Poșta Română, un contract colectiv de muncă care trebuia să fie semnat acum 114 zile”, a declarat, marți seara, Bogdan Gruia-Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Acesta mai spune că varianta noului contract prevede creșteri salariale în două tranșe pentru angajați.

”Am stabilit clar care sunt drepturile nediscrimatorii ale fiecărui angajat al CN Poșta Română, iar mai mult s-a stabilit în comun acord o creștere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 și 370 de lei net, în două tranșe”, mai spune Bogdan Gruia-Ivan, citat de antena3.ro.

Surse au declarat pentru Antena 3 că majorarea va fi de 369 lei net, în două tranșe.

Miercuri, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat la ITM, moment în care conflictul se consideră închis ”și se va relua activitatea la Poșta Română”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că, în cazul în care pensiile nu vor ajunge la destinaţie din cauza grevei generale de la Poşta Română, directorul acestei instituţii va pleca.

Prim-ministrul a fost întrebat dacă există şanse ca salariile angajaţilor de la Poşta Română să crească având în vedere greva generală a acestora.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru şi aseară, am avut o discuţie şi cu directorul, eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne fereşte, nu ajung pensiile la destinaţie din cauza unei greve la Poşta Română cred că domnul director va pleca”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

Angajaţi ai Companiei Naţionale Poşta Română din 30 de judeţe, membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), au intrat luni în grevă generală, principala revendicare fiind legată de salarizare.

„Acţiunea se desfăşoară cam în 30 de judeţe, dintr-o evaluare pe care am făcut-o la prima oră. Şi-au declarat dorinţa de a face grevă şi au semnat pentru grevă undeva în jur de 7.500 – 8.000 de persoane, angajaţi din Poşta Română, care sunt membrii sindicatului nostru. Fac specificaţia că nu acoperim toată ţara şi toate judeţele, dar suntem sindicatul reprezentativ. Acţiunea se va desfăşura până la identificarea unor soluţii care să rezolve principala revendicare a sindicatului la negocierea contractului, respectiv cea legată de salarizare”, a declarat, pentru AGERPRES, Ionel Oţelea, preşedintele SLPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?