Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

”Abilități pentru acțiune”, proiect național de prevenire a consumului de droguri, implementat la nivelul județului Vrancea

COMUNICAT DE PRESĂ:

Specialiștii Centrului de Prevenire Evaluarea și Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea implementează, la nivelul județului, proiectul național de prevenire a consumului de droguri ”Abilități pentru acțiune”. Proiectul, care se adresează elevilor de liceu și care are la bază programul Lions Quest – un program de ȋnvățare socio – emoțională, se derulează, în acest an școlar, la Colegiul Național Al. Ioan Cuza”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din județul Vrancea.

          ,,ABILITĂȚI PENTRU ACȚIUNE” are o abordare complexă pentru prevenirea consumului de droguri, favorizând factorii de protecție ai elevilor, prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala, implicarea părinților în viața copiilor și dobândirea cunoștințelor și abilităților necesare în luarea unor decizii sănătoase când sunt presați să consume substanțe. Prin învățarea socială și emoțională, copiii și adulții își însușesc și aplică cunoștințe, atitudini și deprinderi necesare înțelegerii și gestionării emoțiilor, își stabilesc obiective, își dezvoltă empatia față de alții, formează relații constructive și iau decizii responsabile.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG VRANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?