Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

FOTO! Lemn confiscat și amenzi, după 2 zile de acțiuni „pentru protejarea fondului forestier”

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VRÂNCENI

Acțiune pentru protejarea fondului forestier

Polițiștii Biroului pentru Protectia Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, au confiscat aproximativ 190 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 41.000 de lei şi au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de  30.000 de lei, în urma unei acțiuni desfășurate pe parcursul a două zile.

În perioada 28-29 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protectia Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică au organizat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Echipele au efectuat 32 de controale, 8 dintre acestea la depozite / instalații de prelucrare a materialelor lemnoase și 24 pe drumurile publice, fiind constatate diferite încălcări ale legislaţiei în vigoare cum ar fi diferenţe de stoc, lipsa unor cantităţi de material lemnos, expedieri fără avize de însoţire sau intrări fără documente de provenienţă.

Au fost ridicați în vederea confiscării, faptic şi valoric, 188 mc. de material lemnos, în valoare de 41200 de lei şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, în cuantum total de 30.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți în filtre instituite pe principalele artere rutiere din zonele unde au fost efectuate controalele pentru a verifica legalitatea transportului materialelor lemnoase.

Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani.

Acțiuni pentru siguranța comunității

La data de 29 martie, în intervalul orar 05.00-16.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu și Secției 10 Poliție Rurală Panciu au desfășurat o serie de activități pentru asigurarea climatului de siguranță, atât în mediul urban cât și în comunele arondate secției rurale (Fitionești, Movilița, Străoane și Țifești) .

Acțiunea a vizat prevenirea infracțiunilor stradale, a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcoool/ substanțelor psihoactive, verificarea transportului materialului lemnos, protecția mediului, precum și verificarea respectării normelor incidente sistemelor de securitate private.

La acțiune au fost angrenați 50 de polițiști, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea precum și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și ai Ocolului Silvic Panciu.
Astfel, au fost legitimate 387 de persoane, fiind controlate 284 de autovehicule. 108 conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest/ privind consumul de substanțe psihoactive.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 74 de contraventii, în valoare de 41.400 de lei.

4 certificate de înmatriculare au fost retrase iar 1 permis de conducere a fost reținut pentru conducere sub influența alcoolului.

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?